Ελλαδα

Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού - Θα συνεχιστεί 23 Ιανουαρίου

Τι ζήτησαν οι γονείς έξω από το δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ολιγοήμερη διακοπή στη δίκη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού: Ολιγοήμερη διακοπή μέχρι τις 23 Ιανουαρίου αποφάσισε το ΜΟΔ

Για τις 23 Ιανουαρίου διεκόπη η δίκη για τη δολοφονική επίθεση εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο (ΜΟΔ) Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο. Εκτός από την επόμενη δικάσιμο (κατά την οποία θα γίνει η κλήρωση των ενόρκων), η πρόεδρος του ΜΟΔ ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των συνεδριάσεων έως τον προσεχή Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών και όλοι προσωρινά κρατούμενοι σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα ανά την Ελλάδα) εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους.

Το 18μηνο της προσωρινής τους κράτησης λήγει τον προσεχή Αύγουστο.

Οι κατηγορούμενοι μετήχθησαν γύρω στις 7.30 το πρωί, κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και δύο ώρες αργότερα εισήλθαν, ο ένας μετά τον άλλον, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του δικαστηρίου.

Έξω από τα Δικαστήρια συγκεντρώθηκε μικρή μερίδα οπαδών του Άρη, ομάδας που υποστήριζε ο Άλκης Καμπανός, και φώναξαν συνθήματα στη μνήμη του 19χρονου.

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ολιγοήμερη διακοπή στη δίκη
© Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Γονείς Άλκη: «Τα ισόβια να είναι ισόβια για όλη τους τη ζωή»

Σύντομες δηλώσεις έκαναν έξω από τα Δικαστήρια οι γονείς του 19χρονου Άλκη, που παρίστανται ως πολιτικώς ενάγοντες. Ο πατέρας του Άλκη αρκέστηκε να πει κατά την είσοδό του στα δικαστήρια πως «Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε για τη δικαίωση του 19χρονου που δολοφονήθηκε.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη, Μελίνα, ζήτησε «τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή. Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς σήμερα», ενώ αναφερόμενη στο γεγονός ότι κανένας από τους κατηγορούμενους μέχρι σήμερα δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο, τόνισε ότι «αυτό θα το αποδείξει η δικαιοσύνη, η οποία ξέρει».

«Έχω συμμετάσχει σε εκατοντάδες υποθέσεις ανθρωποκτονιών. Δεν έχω συναντήσει ποτέ ξανά 12 ανθρώπους που ενώ η ιατροδικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση αναδεικνύει συμπεριφορές περισσότερων ώστε να χάσει τη ζωή του το αείμνηστο αυτό παιδί, συγκεκριμένα μια πολτοποίηση στο κεφάλι, χτυπήματα από σίδερα, ένα κατακρεουργημένο σώμα από μαχαίρια καραμπίτ, δρεπάνια, και ούτε ένας από αυτούς να μην δέχεται ότι έχει κάνει ούτε ένα χτύπημα. Ούτε ένας να μην λέει –λες και είναι συνεννοημένοι– ότι το έκανε κάποιος άλλος», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ