- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Τα 40 στιγμιότυπα από μια παράξενη ημέρα
Όσα συνέβησαν στην κηδεία
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος - Η κηδεία στη Μητρόπολη Αθηνών σε 40 εικόνες
Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος βρίσκεται πλέον στην τελευταία του κατοικία στο Τατόι. Η σορός του τοποθετήθηκε στους βασιλικούς τάφους κατόπιν επιθυμίας του εκλιπόντος.
Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή των 12 αρχιερέων, μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και άλλων ιεραρχών.
Τον επικήδειο εκφώνησε ο γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος: «Θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας, όπως συμβαίνει σε κάθε ελληνική οικογένεια όταν χάνει κάτι πολύτιμο» τόνισε και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διάφορες στιγμές της ζωής του, όπως η κατάκτηση του χρυσού Ολυμπιακού Μεταλλίου το 1960 στη Ρώμη. Παράλληλα αλλά και η κατάλυση της Δημοκρατίας. «Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπους ανατροπής των πραξικοπηματιών» ισχυρίστηκε ο γιος του.
Κατά την έξοδο της σορού από τη Μητρόπολη Αθηνών, οι συγκεντρωμένοι έψαλλαν τον εθνικό ύμνο. Μπροστά από το φέρετρο τοποθετήθηκαν τα παράσημα και το ολυμπιακό μετάλλιο του εκλιπόντος. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησαν ο αντιπρόεδρός της, Παναγιώτης Πικραμμένος, και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.
Παρόντες στην κηδεία ήταν η συζυγός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του και εκπρόσωποι 11 βασιλικών οίκων και συγκεκριμένα τα βασιλικά ζεύγη της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό και ο Μέγας Δούκας του Λουξεμβούργου Ερρίκος. Πίσω τους, οι πρώην βασιλείς και θα ακολουθούν οι διάδοχοι των θρόνων.
Στη λίστα με τους υψηλούς προσκεκλημένους που παρακολούθησαν την Εξόδιο Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν περίπου και 60 Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επιχειρηματίες και πολιτικοί.
Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου είχε μεταφερθεί στη Μητρόπολη Αθηνών από νωρίς το πρωί, όπου εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν για να πουν το τελευταίο αντίο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.