- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
Ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Αυστηρά μέτρα ασφάλειας για την κηδεία
Εκατοντάδες αστυνομικοί της Τροχαίας, της Ασφάλειας Αττικής, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, της Αντιτρομοκρατικής, της Υπηρεσίας Υψηλών Προσώπων και της Εθιμοτυπίας θα βρίσκονται επί ποδός την Κυριακή, τη Δευτέρα (ημέρα κηδείας) αλλά και την Τρίτη σε μία προσπάθεια να διασφαλίσουν την ομαλή μετακίνηση όλων όσων έρθουν στη χώρα μας εν όψει της κηδείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
Μάλιστα, όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, ελεύθεροι σκοπευτές θα βρίσκονται ακροβολισμένοι σε κτίρια του κέντρου της Αθήνας αναζητώντας ύποπτες κινήσεις, οι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι της ΕΛ.ΑΣ. θα ελέγχουν οχήματα αλλά και δρόμους κατά μήκους των διαδρομών που θα ακολουθούν οι υψηλοί καλεσμένοι. Τα ελικόπτερα της αστυνομίας θα πετούν καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου, κυρίως για να διευκολύνουν το έργο των μετακινήσεων.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει εκπονηθεί το σχέδιο με τα μέτρα που θα ληφθούν για τη μεταφορά των επισήμων από τη Μητρόπολη Αθηνών στο Τατόι και πίσω. Ήδη συγκεντρώνεται ο αριθμός των επίσημων, οι οποίοι θα καταφθάσουν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος την Κυριακή. Από εκεί, με ειδικά οχήματα τύπου ΒΑΝ, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος. Τη Δευτέρα το πρωί θα μεταφερθούν είτε με οχήματα, είτε πεζοί στη Μητρόπολη Αθηνών για να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία και από εκεί με τα ίδια οχήματα θα μεταφερθούν στο Τατόι για την ταφή.
Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί, σύμφωνα με τον έως τώρα σχεδιασμό, είναι διαμέσου της Λεωφόρου Κατεχάκη στην Αττική Οδό και εν συνεχεία στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας. Όπως κατέστη σαφές από τους υπευθύνους του σχεδιασμού των μέτρων, κατά τις μετακινήσεις θα κλείνουν για αρκετή ώρα βασικές οδικές αρτηρίες, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα – ειδικά μια ημέρα, όπως η Δευτέρα, όταν γενικά η κίνηση στους δρόμους είναι συνήθως αυξημένη.
Αργά το απόγευμα της Δευτέρας η οικογένεια του εκλιπόντος θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των καλεσμένων σε κεντρικό εστιατόριο της Αθήνας, γεγονός που σημαίνει ότι θα εφαρμοστεί νέος γύρος κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς θα κλείνουν οδικές αρτηρίες για τη μετακίνηση των επισήμων. Από την έως τώρα ενημέρωση που έχουν οι επιτελείς της Αστυνομίας, ορισμένοι εκ των επισήμων θα φύγουν αργά το βράδυ της Δευτέρας, ενώ οι περισσότεροι θα αναχωρήσουν από τη χώρα μας το πρωινό της Τρίτης.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι καθόλη τη διάρκεια της Κυριακής, της Δευτέρας και της Τρίτης κεντρικοί δρόμοι θα κλείνουν για λίγη ώρα ώστε να περνούν οι πομπές με τα οχήματα και θα ανοίγουν ξανά αρκετά σύντομα. Οι αστυνομικοί ζητούν την κατανόηση των πολιτών και καλούν τους οδηγούς να εφαρμόζουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Mετά την κατάκτηση της κορυφής στο World Cup στο Σίδνεϊ
«Προσπάθησα να επικοινωνήσω, δεν σήκωσαν το τηλέφωνο»
Στη μάχη της κατάσβεσης 14 εναέρια μέσα -112 για εκκενώσεις 4 περιοχών
Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής πριν πάρει διαστάσεις η πυρκαγιά
Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις - Σηκώθηκαν 12 εναέρια μέσα
Πρώτοι θα καταθέσουν οι συγγενείς του μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας,
Επείγουσα εισαγγελική έρευνα
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στον ΧΥΤΑ
Ζήτησε να επιστρέψει στη φυλακή
Ο τραγουδιστής απήγγειλε αντί να ερμηνεύσει το τραγούδι «Γιάννης ο φονιάς»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το χρονικό της υπόθεσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.