Ελλαδα

Ρουμανία: «Άκουγα παντού φωνές και κλάματα» - Η περιγραφή του οδηγού για το δυστύχημα

Σε βίντεο - ντοκουμέντο η στιγμή του τροχαίου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τουριστικό λεωφορείο μετά το δυστύχημα σε δρόμο της Ρουμανίας
© EPA / ROBERT GHEMENT

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Η περιγραφή του οδηγού λεωφορείου - Οι δηλώσεις μέσω του δικηγόρου του

Τις πρώτες στιγμές μετά το δυστύχημα στη Ρουμανία περιέγραψε ο οδηγός του τουριστικού λεωφορείου. Στο πούλμαν επέβαιναν 47 Έλληνες. Μετά την πρόσκρουση στη μεταλλική μπάρα ένας 53χρονος άνδρας από τη Λάρισα έχασε τη ζωή του, ενώ δύο άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο φέροντας σοβαρά τραύματα. 

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς, ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω», δήλωσε ο οδηγός του λεωφορείου μέσω του δικηγόρου του στο OPEN. 

Ο δικηγόρος του οδηγού του τουριστικού λεωφορείου, Αλέξανδρος Ματθαίου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ότι ο πελάτης του οδηγήθηκε στη συγκεκριμένη κατεύθυνση, επιλέγοντας μία από τις πορείες που του έδειχνε το GPS. «Με το GPS τελευταία στιγμή έπρεπε να διαλέξει προς τα πού θα πάει και διάλεξε σε δευτερόλεπτα το τούνελ. Είχε και την άλλη γραμμή στα δεξιά του τούνελ αλλά ο άνθρωπος σκέφτηκε πώς να κινηθεί. Μετά που έγινε η τραγωδία μου είπε εγώ δεν μπόρεσα να δω τις πινακίδες γιατί είχε κίνηση. Έριξα μια ματιά να δω πριν το τούνελ, αλλά δεν μπόρεσα».

Ο δικηγόρος τόνισε πως ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και ότι υπήρχε μια πινακίδα που δεν μπόρεσε να δει του έκρυβε την ορατότητα ένα λεωφορείο. «Ο οδηγός οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι και σταμάτησε αρκετές φορές για διάλειμμα. Δεν ήταν κουρασμένος. Οι ευθύνες είναι αλλού. Το τούνελ αυτό το κάνανε ανακαίνιση όλο το καλοκαίρι και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο. Από τότε μέχρι σήμερα είχαμε 6-7 ατυχήματα και παλιά στο τούνελ αυτό περνούσαν και φορτηγά και λεωφορεία χωρίς προβλήματα. Δεν συμφωνώ με το σύστημα αυτό, αυτό τον περιοριστή. Είναι πολύ βαρύς. Αν ήταν πιο ανάλαφρη η κατασκευή δεν θα δημιουργούνταν αυτό το πρόβλημα. Ο άνθρωπος λέει "εγώ έκανα ότι μπορούσα για να αποφύγω να μην γίνει. Φρενάρισα άμεσα"», σημειώνει ο κ. Ματθαίου.

«Η αστυνομία έκανε μια συνάντηση με τους επιβάτες στο ξενοδοχείο και τους διάβασε τα δικαιώματά τους. Έχουν το δικαίωμα να καταθέσουν μήνυση και κατά του οδηγού», είπε ακόμη ο συνήγορος του οδηγού και κατέληξε: «Ο πελάτης μου είναι ακόμα στο στάδιο του υπόπτου, δεν τον κατηγορούνε», κατέληξε.

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Βίντεο - ντοκουμέντο από τη στιγμή της πρόσκρουσης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος φέρνει στο φως η ρουμανική τηλεόραση. Στο βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που το τουριστικό λεωφορείο με τους 47 Έλληνες επιβάτες πέφτει πάνω στη μεταλλική αψίδα. Από το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι ο οδηγός δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το όχημά του δεν μπορεί να περάσει από την αψίδα, συνεχίζει με σταθερή ταχύτητα και όταν το πούλμαν καρφώνεται πάνω της σταματά και ανάβει τα αλάρμ.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Momentul în care autocarul cu turiști greci lovește limitatorul de la Pasajul Unirii

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ