Ελλαδα

Ρουμανία: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος με το τουριστικό λεωφορείο

H πορεία του οχήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η στιγμή του δυστυχήματος για το τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία
© Youtube / Romania TV

Ρουμανία: Βίντεο από τη στιγμή του δυστυχήματος - Τα δευτερόλεπτα πριν και μετά τη μοιραία σύγκρουση

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή του δυστυχήματος, στο οποίο έχασε τη ζωή του ένας 53χρονος άνδρας από τη Λάρισα, φέρνει στο φως η ρουμανική τηλεόραση. Στο βίντεο καταγράφηκε η στιγμή που το τουριστικό λεωφορείο με τους 47 Έλληνες επιβάτες πέφτει πάνω στην αψίδα.

Από το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται ότι ο οδηγός δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι το όχημά του δεν μπορεί να περάσει από την αψίδα, συνεχίζει με σταθερή ταχύτητα και όταν το πούλμαν καρφώνεται πάνω της σταματά και ανάβει τα αλάρμ.  

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Momentul în care autocarul cu turiști greci lovește limitatorul de la Pasajul Unirii

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Δύο τραυματίες στο νοσοκομείο - Σήμερα η νεκροψία του 53χρονου

Δύο σοβαρά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Ρουμανία μετά το δυστύχημα στο Βουκουρέστι την ώρα που σήμερα (26.12) αναμένεται να ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή στον 53χρονο από τη Λάρισα που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα πέντε άνθρωποι πήραν εξιτήριο, ενώ οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα. Η κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται είναι καλύτερη και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να αποσωληνωθεί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματίες σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον τόσο του τουριστικού γραφείου, όσο και των ρουμανικών αρχών. Στο μεταξύ, το δυστύχημα έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στη Ρουμανία. Μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων επισήμανε ότι υπήρχαν τρία βασικά προβλήματα: η μπάρα με τις αλυσίδες που ήταν πριν από τη σιδερένια αψίδα είναι τοποθετημένη σε λάθος σημείο, η αψίδα θα έπρεπε να είναι ελαφρύτερη κατασκευή, αλλά και ότι τα πρόσφατα έργα στο τούνελ ανέβασαν κατά πολύ το ύψος του δρόμου.

Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά μέσα της Ρουμανίας από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα στην είσοδο του τούνελ έχουν συμβεί άλλα επτά τροχαία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpbqj09bbzll)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ