Ελλαδα

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Σήμερα η νεκροψία στον 53χρονο - Στο νοσοκομείο δύο τραυματίες

Πολιτική αντιπαράθεση στο Βουκουρέστι για το τροχαίο

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το τουριστικό λεωφορείο μετά το δυστύχημα σε δρόμο της Ρουμανίας
© EPA / ROBERT GHEMENT

Βουκουρέστι - Τροχαίο δυστύχημα: Νεκροψία στον 53χρονο από τη Λάρισα - Η κατάσταση των δύο τραυματιών και το βίντεο ντοκουμέντο

Δύο σοβαρά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Ρουμανία μετά το δυστύχημα στο Βουκουρέστι την ώρα που σήμερα (26.12) αναμένεται να ολοκληρωθεί η νεκροψία - νεκροτομή στον 53χρονο από τη Λάρισα που επέβαινε στο μοιραίο πούλμαν. 

Ανήμερα τα Χριστούγεννα πέντε άνθρωποι πήραν εξιτήριο, ενώ οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα. Η κατάσταση της γυναίκας που νοσηλεύεται είναι καλύτερη και οι γιατροί έκριναν ότι μπορεί να αποσωληνωθεί. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τραυματίες σκοπεύουν να κινηθούν νομικά εναντίον τόσο του τουριστικού γραφείου, όσο και των ρουμανικών αρχών. Στο μεταξύ, το δυστύχημα έχει προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση στη Ρουμανία. Μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων επισήμανε ότι υπήρχαν τρία βασικά προβλήματα: η μπάρα με τις αλυσίδες που ήταν πριν από τη σιδερένια αψίδα είναι τοποθετημένη σε λάθος σημείο, η αψίδα θα έπρεπε να είναι ελαφρύτερη κατασκευή, αλλά και ότι τα πρόσφατα έργα στο τούνελ ανέβασαν κατά πολύ το ύψος του δρόμου.

Σύμφωνα μάλιστα με τοπικά μέσα της Ρουμανίας από τις 4 Σεπτεμβρίου μέχρι και σήμερα στην είσοδο του τούνελ έχουν συμβεί άλλα επτά τροχαία.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cpbhmlyr6omp)

Ρουμανία: Βίντεο ντοκουμέντο δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα

Ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά με τα δευτερόλεπτα λίγο πριν το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 53χρονος Έλληνας. Το βίντεο μετέδωσε το τηλεοπτικό μέσο ενημέρωσης «Digi 24» και δημοσίευσε το onlarissa.gr.

Όπως καταγράφει κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που κινούνταν ακριβώς πίσω από το μοιραίο λεωφορείο στο Βουκουρέστι, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν το δυστύχημα, ο οδηγός του λεωφορείου άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στη κολώνα που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής σε έναν 53χρονο Λαρισαίο. Ο Ρουμάνος δημοσιογράφος στο παρακάτω απόσπασμα του τηλεοπτικού ρεπορτάζ υποστηρίζει πως ο οδηγός δεν λαμβάνει υπόψη τη σήμανση και πορεύεται προς τη διάβαση, αιτίαση που ενισχύει τα όσα έχουν από χθες δημοσιευθεί, πως ενδεχομένως να μπερδεύτηκε από τις υποδείξεις του συστήματος πλοήγησης.

Ντοκουμέντο: Την τελευταία στιγμή άλλαξε λωρίδα κυκλοφορίας ο οδηγός του λεωφορείου!

Ρουμανία: «Ήταν σαν έπεσε πάνω μας τρένο», λέει ο οδηγός του λεωφορείου

Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται ο οδηγός του μοιραίου τουριστικού λεωφορείου που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο άνδρα από τη Λάρισα και τραυμάτισε πολλούς ακόμη επιβαίνοντες.

«Λυπάμαι πολύ για ό,τι συνέβη. Δε θα μπορούσε κανένας να το αποφύγει. Ήταν σαν να έπεσε ξαφνικά επάνω μας ένα τρένο», είπε ο οδηγός του λεωφορείου στο MEGA. Ο ίδιος σημειώνει ότι «όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Είπα ότι δε θα βγει κανένας ζωντανός».

«Κανένας δεν πίστεψε πως θα βγαίναμε ζωντανοί από εκεί. Σε ένα δευτερόλεπτο περάσαν όλα από μπροστά μου και είπα “από εδώ δε θα βγει κανένας ζωντανός”. Όλα έγιναν σε ένα δευτερόλεπτο. Ακολούθησα απλά την πορεία που μου έδειξε το GPS. Όταν η κεραία βρήκε στην κατασκευή, πάτησα απότομα φρένο αλλά δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε το δυστύχημα. Δεν έτρεχα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ