Αναβρασμός στους Ρομά - Εκτεταμένα επεισόδια σε Κορυδαλλό, Ζεφύρι και Ασπρόπυργο
Πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια
Επεισόδια χθες στον Κορυδαλλό - Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια - Η αστυνομική επιχείρηση σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο
Συνολικά επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές έκαναν χθες οι αστυνομικοί σε επιχειρήσεις σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο. Οι έλεγχοι έγιναν στοχευμένα αλλά και σε σπίτια όπου πιστεύεται οτι ενδεχομένως να κρύβονται άτομα που καταζητούνται ή σχετίζονται με έκνομες ενέργειες.
Βρέθηκαν μικροποσότητες ναρκωτικών και αντικείμενα τα οποία εξετάζονται από τις αρχές.
Η επιχείρηση έγινε με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών μετά τον τραυματισμό του 16χρονου Κώστα, του ανήλικου Ρομά που -οδηγώντας χωρίς δίπλωμα- αφού έβαλε βενζίνη και έφυγε χωρίς να πληρώσει, προσπάθησε να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον καταδίωξαν.
Ένας εκ των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που τον καταδίωκε, τον πυροβόλησε και τον τραυμάτισε βαρύτατα στο κεφάλι και νοσηλεύεται εως σήμερα σε κρίσιμη κατάσταση.
Επεισόδια στον Κορυδαλλό
Μικρής εκτάσεως επεισόδια σημειώθηκαν χθες στον Κορυδαλλό, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στο Σχιστό. Δεκάδες άτομα, έχουν βάλει φωτιές σε κάδους ενώ καίνε σκουπίδια, πλαστικά και ελαστικά, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Οι αστυνομικοί βρίσκονται σε μικρή απόσταση χωρίς προς το παρόν να λαμβάνουν εντολή για επέμβαση.
Η Τροχαία έχει προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω της έντασης, στην οδό Ποταμού, από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως την Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού.
Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών στα Άνω Λιόσια
Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στα Άνω Λιόσια και στα Μέγαρα, από ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικό. Μάλιστα, στα Άνω Λιόσια έπεσαν πυροβολισμοί κατά αστυνομικών.
Στα Μέγαρα, τα επεισόδια σημειώνονται στον παράδρομο του 40ο χλμ. της Εθνικής Οδού, όπου καίνε αυτοκίνητο και πετούν πέτρες κατά αστυνομικών.
Την ίδια ώρα επεισόδια υπήρξαν και στο Σχιστό Κορυδαλλού. Φωτιές μαίνονται στους δρόμους, οι διαμαρτυρόμενοι - μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - καίνε κάδους και λάστιχα, ενώ στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί είχαν ανάψει φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στην οδό Δερβενακίων. Σε εκτροπές της κυκλοφορίας στην Περιφερειακή Αιγάλεω και το Σχιστό Κορυδαλλού προχώρησε η Τροχαία. Κλειστή ήταν, ειδικότερα, για πολλή ώρα η περιφερειακή Αιγάλεω από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ μέχρι τα διυλιστήρια, και στα δυο ρεύματα, άλλα και η οδός Δερβενακίων στο Σχιστό Κορυδαλλού.
Νεκρός ένας Ρομά μετά από διαπληκτισμό
Ενας Ρομά έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό στον καταυλισμό των Μεγάρων. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ύστερα από διαπληκτισμό, ο δράστης πυροβόλησε το θύμα στο στήθος από κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα.
Διακομίστηκε στο κέντρο υγείας Μεγάρων, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Οι Ρομά κάλεσαν τις Αρχές και υπέδειξαν στους αστυνομικούς τον δράστη, ο οποίος μέχρι στιγμής διαφεύγει της σύλληψης.
Σημειώνεται ότι επεισόδια ξέσπασαν νωρίτερα στα Μέγαρα και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όπου οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν ένα αυτοκίνητο. Μάλιστα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που προσέγγισαν το σημείο δέχτηκαν καταιγισμό από πέτρες και άλλα αντικείμενα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ
Ανησυχητικά στοιχεία για τις τάσεις αυτοκτονίας παιδιών
Bρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ
Δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες, καθώς ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα
Υψηλότερα ποσοστά από την περσινή χρονιά
Στο ίδιο νοσοκομείο η 6χρονη που παρουσίασε εγκεφαλίτιδα μετά από γρίπη
Στο «φως» μελέτες και άδειες μετά τις πλημμύρες
Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος αναχωρεί από Ελευσίνα για Ρουμανία – προορισμός το νοσοκομείο Παπαγεωργίου
Τι συνέβη πριν το τραγικό συμβάν στο εργοστάσιο των Τρικάλων
Προσωρινή αναστολή σε Γυμνάσιο–Λύκειο Νέας Αγχιάλου και Δημοτικό Κασσαβέτειας με απόφαση Δήμου Βόλου
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το χαμηλό βαρομετρικό Kristin
Πότε το Lane Assistance μπλοκάρει το τιμόνι
Τροχαίο στον δρόμο Παλαιοχωρίου – Αγίου Νικολάου: τραυματίστηκαν τρεις επιβάτες βαν, καλά οι μαθητές
Το τροχαίο σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Ε-70 έξω από την πόλη Λούγκοζ της Ρουμανίας
Αισιοδοξία για την κατάσταση των τραυματιών
Ο Θοδωρής Μάλλιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Περιπτέρων και της Ένωσης Περιπτεριούχων Αττικής, μιλάει για την κρίση του επαγγέλματος
Τι ζητούν οι τέσσερις κατηγορούμενοι που έχουν καταδικαστεί
Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.