- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση για τον 19χρονο που κατήγγειλε τον π. Αντώνιο
Κιβωτός του Κόσμου: Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο 19χρονος που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια
Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα ο 19χρονος που έχει καταγγείλει ότι ηγετικό στέλεχος της «Κιβωτού του κόσμου» ασέλγησε σε βάρος του.
Παράλληλα, ενώπιον των εισαγγελέων προσήλθε και ένας νεαρός, ο οποίος μέχρι πρότινος διαβιούσε σε δομές της Κιβωτού και πλέον ζει στην Ολλανδία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησής του την περίοδο που ήταν φιλοξενούμενος στην Κιβωτό.
Υπενθυμίζεται ότι με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται πλέον στον π. Αντώνιο να πλησιάσει και να εισέλθει στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τις διαδρομές των χρημάτων από δωρεές στα ταμεία της ΜΚΟ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για απαγόρευση προσέγγισης στις δομές στηρίζεται σε διάταξη του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα ανηλίκων, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων. Με την ίδια εντολή απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές σε ακόμη τρία πρόσωπα.
Κατά πληροφορίες, τα άλλα τρία πρόσωπα είναι πρώην διευθυντής της ΜΚΟ, ο 35χρονος Πασχάλης και η σύζυγός του που εργάζονταν στη δομή της Πωγωγιανής Ιωαννίνων.
Κιβωτός του Κόσμου: Δύο καταγγελίες κατά του π. Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση
Δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», π. Αντωνίου, έχουν πλέον στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβαινε στα σπίτια της ΜΚΟ, τους όρους διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και πού έχουν πάει τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δωρεές από απλούς πολίτες.
Όπως είχε γράψει νωρίτερα η ATHENS VOICE, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της ΜΚΟ, είναι για τις εισαγγελικές αρχές το ουσιώδες, κατά τη διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, στα ελληνικά χρονικά. «Παιδιά που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τους βιολογικούς τους γονείς λόγω των άσχημων συνθηκών του οικογενειακού περιβάλλοντος, δεν γίνεται να πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης», υποστηρίζουν ανώτατοι εισαγγελικές λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση. Ήδη, στα χέρια των εισαγγελιών σε Αθήνα και Βόλο βρίσκονται συνολικά τρεις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι δύο εμφανίζουν τον πάτερ Αντώνη, τον ιδρυτή της ΜΚΟ ως τον κακοποιητή, ενώ υπάρχει άλλη μια καταγγελία για υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.