Ελλαδα

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική εντολή απαγορεύει στον π. Αντώνιο να πλησιάζει τις δομές

Ειδική διάταξη για ακόμη τρία πρόσωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου - π. Αντώνιος
© Facebook / Κιβωτός του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: Εισαγγελική εντολή και απαγόρευση εισόδου του π. Αντώνιου στις δομές

Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται πλέον στον π. Αντώνιο να πλησιάσει και να εισέλθει στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου», τη στιγμή που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τις διαδρομές των χρημάτων από δωρεές στα ταμεία της ΜΚΟ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εισαγγελική εντολή για απαγόρευση προσέγγισης στις δομές στηρίζεται σε διάταξη του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, που δίνει το δικαίωμα στον εισαγγελέα ανηλίκων, σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, να λάβει κάθε πρόσφορο μέτρο που διασφαλίζει τη σωματική και ψυχική υγεία των ανηλίκων. Με την ίδια εντολή απαγορεύεται η πρόσβαση στις δομές σε ακόμη τρία πρόσωπα. 

Κατά πληροφορίες, τα άλλα τρία πρόσωπα είναι πρώην διευθυντής της ΜΚΟ, ο 35χρονος Πασχάλης και η σύζυγός του που εργάζονταν στη δομή της Πωγωγιανής Ιωαννίνων. 

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιου

Την Τετάρτη, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης της «Κιβωτού του Κόσμου», απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Όπως μετέδωσε το Live News του Mega, το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσαν την απόλυση στον 36χρονο (Πασχάλη) που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων αλλά και στη σύζυγό του, με χρέη κοινωνικής λειτουργού και μέλος του ΔΣ, καθώς επίσης και στον 34χρονο που εμφανιζόταν ως «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου στη δομή της Αθήνας. Πρόκειται για πάνω από πέντε πρόσωπα που μάλιστα, σύμφωνα και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-coqbtsm13toh)

Κιβωτός του Κόσμου: Και δεύτερη καταγγελία κατά του π. Αντώνιου για σεξουαλική κακοποίηση

Δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου», π. Αντωνίου, έχουν πλέον στα χέρια τους οι εισαγγελικές αρχές, που προσπαθούν να ανακαλύψουν τι συνέβαινε στα σπίτια της ΜΚΟ, τους όρους διαβίωσης των φιλοξενούμενων παιδιών, αλλά και πού έχουν πάει τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν ως δωρεές από απλούς πολίτες.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η ATHENS VOICE, η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών της ΜΚΟ, είναι για τις εισαγγελικές αρχές το ουσιώδες, κατά τη διερεύνηση αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, στα ελληνικά χρονικά. «Παιδιά που αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τους βιολογικούς τους γονείς λόγω των άσχημων συνθηκών του οικογενειακού περιβάλλοντος, δεν γίνεται να πέφτουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης», υποστηρίζουν ανώτατοι εισαγγελικές λειτουργοί που χειρίζονται την υπόθεση. Ήδη, στα χέρια των εισαγγελιών σε Αθήνα και Βόλο βρίσκονται συνολικά τρεις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Οι δύο εμφανίζουν τον πάτερ Αντώνη, τον ιδρυτή της ΜΚΟ ως τον κακοποιητή, ενώ υπάρχει άλλη μια καταγγελία για υψηλόβαθμο στέλεχος της δομής της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο.

Στις καταθέσεις τους, τα θύματα καταγγέλλουν τα όσα έζησαν, δίνοντας ημερομηνίες, τους τόπους όπου δέχθηκαν τις επιθέσεις και άλλες πληροφορίες. Βέβαια, οι καταγγελίες για κακοποιητική συμπεριφορά υπαλλήλων σε διάφορες δομές της ΜΚΟ είναι πολλές περισσότερες και όλες τους έχουν μπει στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών, καθώς αναζητούνται τα στοιχεία αυτά που θα επιβεβαιώνουν τα όσα καταγγέλλονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ