Ελλαδα

Απολύθηκαν από την «Κιβωτό» στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας

Απομακρύνθηκαν πάνω από πέντε άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Απολύθηκαν από την «Κιβωτό» στενοί συνεργάτες του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κιβωτός του Κόσμου: Απολύθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας με απόφαση της νέας διοίκησης

Νέες εξελίξεις υπήρξαν σήμερα στην «Κιβωτό του Κόσμου», καθώς, με ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Όπως μετέδωσε το Live News του Mega, το μεσημέρι της Τετάρτης ανακοίνωσαν την απόλυση στον 36χρονο (Πασχάλη) που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων αλλά και στη σύζυγό του, με χρέη κοινωνικής λειτουργού και μέλος του ΔΣ, καθώς επίσης και στον 34χρονο που εμφανιζόταν ως «δεξί χέρι» του πατέρα Αντώνιου στη δομή της Αθήνας.

Πρόκειται για πάνω από πέντε πρόσωπα που μάλιστα, σύμφωνα και με τηλεοπτικά ρεπορτάζ, φέρονται να έλαβαν ήδη και τις αποζημιώσεις τους.

Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστεί η αξιολόγηση του προσωπικού, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.

Κιβωτός του Κόσμου: Εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις πόθεν έσχες της πρεσβυτέρας

Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης της μέχρι πρότινος προέδρου του ΔΣ της ΜΚΟ Κιβωτός του Κόσμου, συζύγου του π. Αντωνίου, Σταματίας Γεωργαντή, τίθεται σε προτεραιότητα από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να διενεργηθεί εξονυχιστικός έλεγχος στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας, παράλληλα με τον γενικευμένο οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιεί ήδη η Αρχή για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού. Η εντολή του κ. Βουρλιώτη είναι να ελεγχθούν άμεσα οι δηλώσεις της υπόχρεης σε υποβολή «πόθεν έσχες», λόγω της θέσεως που κατείχε στον ΜΚΟ, πρεσβυτέρας, ώστε να διαπιστωθεί αν σε αυτές περιλαμβάνονται όλα τα οικονομικά στοιχεία που διαθέτει η ίδια ή αν έχει αποκρύψει ακίνητα ή οποιαδήποτε άλλα υλικά και μη περιουσιακά στοιχεία. Μέσω του ελέγχου στα «πόθεν έσχες» της πρεσβυτέρας η Αρχή ουσιαστικά εισέρχεται και στα οικονομικά του ιερέα συζύγου της, καθώς η πρεσβυτέρα υποχρεούται από τον νόμο να δηλώνει, πλην των δικών της περιουσιακών στοιχείων και όσα κατέχουν ο σύζυγός της και πρώτου βαθμού συγγενικά της πρόσωπα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ