Ελλαδα

Αδειάζει το σπίτι του ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου» - Ήταν διαμέρισμα σε δομή της ΜΚΟ

Χωρίς τον π. Αντώνιο η διαδικασία

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κιβωτός του Κόσμου - Δομή Κολωνού
© ATHENS VOICE

Κιβωτός του Κόσμου: Αδειάζει το διαμέρισμα του π. Αντώνιου και της πρεσβυτέρας - Μεταφορική στη δομή στον Κολωνό

Τα προσωπικά αντικείμενα του π. Αντωνίου και της συζύγου του θα παραλάβει νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (9.12) μεταφορική εταιρία από το ιδιότυπο σπίτι του στην οδό Σαρπηδόνος στον Κολωνό.

Πρόκειται για εταιρία που ανέλαβε να αδειάσει το σπίτι όπου διέμενε ο πάτερ με την πρεσβυτέρα στις εγκατάστασης δομής της «Κιβωτού του Κόσμου».  Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συγκεντρωθούν βιβλία, εικόνες, ρούχα, έπιπλα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του ζευγαριού. Ο π. Αντώνιος είχε μετατρέψει ένα μεγάλο μέρος ενός ορόφου της δομής στην οδό Σαρπηδόνος σε προσωπικό του διαμέρισμα. Έναν χώρο που υποτίθεται ότι είχε διατεθεί για τις ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών. Ειδικός γερανός θα κατεβάσει από το μπαλκόνι του διαμερίσματος τα μεγάλα αντικείμενα. Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι, υπάλληλοι της μεταφορικής έφτασαν στη δομή και άφησαν δεκάδες κενές κούτες και προστατευτικό υλικό με το οποίο θα συσκευάσουν τα υπό μεταφορά αντικείμενα.

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα εμφανιστεί κατά τη διαδικασία μεταφοράς των αντικειμένων, για τα οποία, παραμένει άγνωστο –δημοσιογραφικά– το που θα μεταφερθούν. Εάν δηλαδή θα αποθηκευτούν σε προσωρινό χώρο ή εάν θα μεταφερθούν στο σπίτι της μητέρας του, εκτός Αττικής.

Κιβωτός του Κόσμου - Δομή Κολωνού
© ATHENS VOICE
Κιβωτός του Κόσμου - Δομή Κολωνού
© ATHENS VOICE

Κιβωτός του Κόσμου: Άνοιξε η θυρίδα της μητέρας του πατέρα Αντωνίου - Εντοπίστηκαν 57.350 ευρώ

Άνοιξε η θυρίδα της μητέρας του π. Αντωνίου σε τράπεζα στη Χίο και αποκαλύφθηκε το περιεχόμενό της και συγκεκριμένα ένα χρηματικό ποσό ύψους περίπου 60 χιλ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εκπομπή "TLive" του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, η θυρίδα σε τράπεζα της Χίου άνοιξε από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας της Αθήνας, με τις έρευνες για την «Κιβωτό του Κόσμου» να συνεχίζονται. Το άνοιγμα της θυρίδας έγινε παρουσία Ειρηνοδίκη και η διαδικασία κράτησε για μία ώρα και 40 λεπτά. Το χρηματικό ποσό που βρέθηκε στη θυρίδα είναι 57.350 ευρώ. Κανείς δεν γνωρίζει τι περιείχε ακριβώς η θυρίδα μέχρι πριν την επίσκεψη του προσώπου στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στο όνομα επίσης της μητέρας του πατέρα Αντωνίου έχει βρεθεί ένας λογαριασμός τραπέζης με το ποσό των 50.000 ευρώ.

«Το ήξερα ότι έχω θυρίδα στην τράπεζα… Αυτά τα είχαμε πάει… για τα παιδιά… Τα παιδιά… ρωτήστε τον πάτερ. Το ήξερα ότι αυτά τα λεφτά ήταν στο όνομά μου… Το ήξερα… Του μπαμπά… Του άντρα μου… Τα είχαμε πάρει και τα μοιράσαμε στα παιδιά μας… Δεν υπήρχαν… Η θυρίδα δεν θυμάμαι τι έχει… έχει κάτι…» δήλωσε στον Alpha η μητέρα του π. Αντωνίου, η οποία ζει σε μοναστήρι της Χίου. Εξάλλου, η ηλικιωμένη μητέρα του πατρός Αντωνίου στον σύντομο διάλογο με τη δημοσιογράφο, παραδέχτηκε τη συμμετοχή της στη μετοχική σύνθεση της "Κιβωτού του Κόσμου", γεγονός που διέψευδαν τα δύο από τα πέντε παιδιά της.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ