Ελλαδα

Ο π. Αντώνιος ως Νώε σε αγιογραφία και τα «αόρατα» παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου»

Και η πρεσβυτέρα σε έκδοση βυζαντινής μορφής

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγιογραφία με τους ιδρυτές της «Κιβωτού του Κόσμου» και παιδιά

Κιβωτός του Κόσμου: Η φωτογραφία για τον π. Αντώνιο - Νέες καταγγελίες για την έπαρση των ιδρυτών της οργάνωσης

Νέα στοιχεία για τα έργα και τις ημέρες του π. Αντωνίου και της πρεσβυτέρας, Σταματίας Γεωργαντή, στην «Κιβωτό του Κόσμου» έρχονται συνεχώς στο προσκήνιο. Παιδιά που μεγάλωσαν σε κάποια από τα σπίτια της οργάνωσης υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν αντιμέτωποι συνεχώς με την έπαρση του ιερέα και της συζύγου του. 

Δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο π. Αντώνιος ζήτησε να δημιουργηθεί αγιογραφία με πρωταγωνιστή τον ίδιο, ενώ κοντά του να έχει και την πρεσβυτέρα. Στο εκκλησάκι του έκτου ορόφου, στη δομή του Κολωνού, τον κεντρικό τοίχο κοσμεί μια αγιογραφία, η οποία αναπαριστά τον π. Αντώνιο σε ρόλο Νώε να καθοδηγεί τα «παιδιά» του μαζί με τα ζώα στην Κιβωτό. Στο πλάι του η πρεσβυτέρα.

Αγιογραφία με τους ιδρυτές της «Κιβωτού του Κόσμου» και παιδιά

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», πρώην τρόφιμοι της Δομής περιγράφουν πως κατά τον καθιερωμένο εκκλησιασμό τους προσκυνούσαν και ασπάζονταν την αγιογραφία του π. Αντωνίου μαζί με τις υπόλοιπες εικόνες του Ναού. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cons7fkkyqtd)

Κιβωτός του Κόσμου: Ηλικιωμένος καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε για τη δωρεά ακινήτου

Ένας 79χρονος άνδρας κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε από τον π. Αντώνιο και την πρεσβυτέρα, μετά από δωρεά που έκανε. Ο κ. Θεόδωρος Αποστόλου μιλώντας στον Ant1, τόνισε πως δώρισε στην «»Κιβωτό του Κόσμου», τον έναν από τους ορόφους ενός μεγάλου εμβαδού ακινήτου που διαθέτει στον Κηφισό, κοντά στη βασική δομή της «ΚτΚ», με «αντάλλαγμα» να βρει θαλπωρή, προστασία και φροντίδα ο γιος του, που είναι ανάπηρος. Όπως είπε ο 79χρονος άνδρας, «εξαπατήθηκε» από τον π. Αντώνιο, τον οποίο γνωρίζει εδώ και 25 χρόνια και τον γνώρισε να μεταφέρει σακιά με τρόφιμα, ενώ τελευταία – όπως λέει – τον είδε να διάγει διαφορετικό βίο.

Όπως είπε, εντυπωσιάστηκε όταν είδε τη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου», χώρο τον οποίο γνώριζε πριν από τη μεταμόρφωση του, που όπως του είπε ο πατέρας Αντώνιος έγινε από δωρεά μιας οικογένειας επιχειρηματιών. Ο κ. Αποστόλου, ανέφερε πως ο όροφος που δώρισε ήταν εμβαδού 2.742 τετραγωνικών μέτρων και πως σκόπευε εάν όλα είχαν καλώς, να αφήσει και το υπόλοιπο κτήριο στην «Κιβωτό του Κόσμου». Ωστόσο, όπως είπε, τον ξένισαν δύο πράγματα και θεωρεί πως εξαπατήθηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου». Ανέφερε πως όταν πήγαν με την παπαδιά στο συμβολαιογραφείο για τη μεταβίβαση του ακινήτου, «υπήρχε όρος που ανέφερε πως για κάθε νομική διαφορά θα απευθύνομαι στην παπαδιά, σε μια διεύθυνση στο Πόρτο Ράφτη».

Επιπλέον, ανέφερε ότι ενώ ζήτησε έγγραφη εγγύηση και διασφάλιση πως το παιδί του θα είχε εσαεί τη φροντίδα που θα έπρεπε με ευθύνη της «Κιβωτού του Κόσμου», του είπαν πως μπορούν να του δώσουν ένα χαρτί που να λέει πως «θα τον έχουν σαν «πασά» τον Γιάννη στη δομή», κάτι που όμως δεν διασφάλιζε πως κάτι τέτοιο θα γινόταν. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον εαυτό του ως βλάκα που πείστηκε από τους ανθρώπους της «Κιβωτού του Κόσμου» για την μεταβίβαση του ακινήτου, λέει ωστόσο πως δεν μετανιώνει, διότι έκανε την πράξη αυτή για να βοηθήσει παιδιά που έχουν ανάγκη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-conqfgyuhwh5)

Κιβωτός του Κόσμου: Ποια είναι τα «αόρατα παιδιά» της οργάνωσης 

Σύμφωνα με δημοσίευμα από το «Βήμα της Κυριακής», τα ίχνη των «αοράτων» παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, προσπαθούν να εντοπίσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Κατά το ρεπορτάζ, υπάρχουν παιδιά που δεν εμφανίζονται στο Mητρώο Aνήλικων της οργάνωσης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να μπορεί να αποσαφηνιστεί η σκοπιμότητα των συγκεκριμένων ενεργειών από την πρώην διοίκηση της Κιβωτού.

Στην αναφορά καταγράφεται να απουσιάζουν δικαστικές αποφάσεις, πιστοποιητικά οικογενειακής αποκατάστασης και διαγνωστικές εκτιμήσεις για την κατάσταση της υγείας των παιδιών. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι η «Κιβωτός» αντιμετώπιζε με διαφορετικό τρόπο βιολογικά αδέρφια τόσο ως προς τη σύνταξη των Ατομικών Σχέδιων Οικογενειακής Αποκατάστασης τους όσο και προς τον χώρο διαβίωσης τους. Συγκεκριμένα, υπάρχει δικαστική απόφαση τοποθέτησης αδελφών στον φορέα και ο φορέας χωρίζει τα αδέλφια σε διαφορετικά παραρτήματα, κίνηση που δεν διατηρεί τον συναισθηματικό δεσμό μεταξύ των αδελφών, ενώ ο λόγος αυτός προβάλλεται και ως λόγος απόρριψης προτάσεων σύνδεσης (δομή Πειραιά, Άνοιξης και Βόλου).

Από τους 136 ανηλίκους μόνο επτά βρίσκονται σε περίοδο προσαρμογής σε θετή ή ανάδοχη οικογένεια, ενώ ένας ανήλικος τελεί σε καθεστώς εγκεκριμένης υιοθεσίας και ένας ανήλικος σε καθεστώς εγκεκριμένης αναδοχής. Δηλαδή, μόνο το 6,6% των ανηλίκων οι οποίοι την παρούσα χρονική περίοδο φιλοξενούνται σε δομές της οργάνωσης βρίσκονται στο στάδιο μετεγκατάστασής τους σε μια θετή ή ανάδοχη οικογένεια.

Την παρούσα χρονική στιγμή 28 ανήλικοι βρίσκονται σε πρόταση σύνδεσης με θετή ή ανάδοχη οικογένεια. Πρέπει να σημειωθεί πως έχει παρατηρηθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί της οργάνωσης «Κιβωτός του Κόσμου» να απορρίπτουν συστηματικά τα αιτήματα σύνδεσης με εγκεκριμένους γονείς.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-conn58mkvzn5)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ