Ελλαδα

Κακοκαιρία Αριέλ: Ποτάμια οι δρόμοι στην Κατερίνη - Πλημμύρισαν καλλιέργειες

Προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλημμυρισμένος δρόμος από την έντονη βροχόπτωση στην Πιερία
© olympusmera.gr

Κακοκαιρία Αριέλ: Καταστροφές σε καλλιέργειες και προβλήματα στους δρόμους - Η πορεία των βροχοπτώσεων

Η κακοκαιρία Αριέλ πέρασε και από την Πιερία, όπου οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τα έντονα φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους από τα ξημερώματα της Πέμπτης. 

Σύμφωνα με το olympusmera.gr, η έντονη και ασταμάτητη βροχόπτωση μετέτρεψε την Παραλία Κατερίνης σε Βενετία. Οι δρόμοι έγιναν απροσπέλαστο, ενώ σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν. Την ίδια στιγμή, οι καλλιέργειες, δρόμοι και ρέματα πλημμύρισαν. 

«Έχουμε σημαντικά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο της περιοχής του Πλαταμώνα, στον κάμπο του Βαρικού και στην Πλάκα. Προβλήματα που έχουν να κάνουν κυρίως με διελεύσεις δρόμων και ζημιές σε υποδομές. Ό,τι δυνάμεις και μηχανήματα διαθέτει αυτή τη στιγμή ο δήμος είναι έξω και επιχειρούν όπου υπάρχει ανάγκη», ανέφερε ο δήμαρχος Δίου- Ολύμπου. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες η συνολική ποσότητα νερού που έπεσε στην περιοχή από την βροχόπτωση έφτασε ακόμη και τα 155mm. «Μιλάμε δηλαδή για μια μεγάλη ποσότητα που δημιούργησε μεγάλα ζητήματα στις απορροές προς τον Θερμαϊκό. Ευελπιστούμε ότι μετά το μεσημέρι η κακοκαιρία θα κοπάσει», πρόσθεσε ο κ. Γερολιόλιος.

Τα σχολείο όλων των βαθμίδων στην Κατερίνη παρέμειναν σήμερα (1/12) κλειστά λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όπως και όλες οι σχολικές μονάδες και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Δίου Ολύμπου.

1 Δεκεμβρίου 2022

Κακοκαιρία Αριέλ: Πώς θα κινηθούν οι βροχοπτώσεις το απόγευμα της Πέμπτης

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, το σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία «Αριέλ» από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) αρχίζει να εξασθενεί.

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη μέχρι και τις πρώτες απογευματινές ώρες, ενώ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα μέχρι
αργά το απόγευμα.

1 Δεκεμβρίου 2022

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ