Ελλαδα

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Φίλος του 21χρονου Jack Fenton δίνει νέα τροπή στην υπόθεση

Τι δήλωσε η μητέρα του Βρετανού που διαμελίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton, που σκοτώθηκε στα Σπάτα από ελικόπτερο, με τη μητέρα του και τον πατέρα του
Ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton, που σκοτώθηκε στα Σπάτα από ελικόπτερο, με τη μητέρα του και τον πατέρα του © Daily Mail

Το δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα που οδήγησε στον θάνατο τον 21χρονο Βρετανό Jack Fenton. Ο φίλος και η μητέρα του ανατρέπουν τα δεδομένα με δηλώσεις τους.

Στα Σπάτα η έρευνα για το δυστύχημα με το ελικόπτερο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να συνθέσουν τα κομμάτια του παζλ αναφορικά με το τι συνέβη από τη στιγμή που ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton (Τζακ Φέντον) κατέβηκε από το ελικόπτερο μέχρι να βρεθεί στο πίσω μέρος, να χτυπηθεί από τον έλικα και να διαμελιστεί.

Το τραγικό συμβάν με το ελικόπτερο στα Σπάτα σημειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο γνωστού πολυχώρου κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το βράδυ της Δευτέρας (26/7). Ο 21χρονος Jack Fenton επέστρεφε από καλοκαιρινές διακοπές στη Μύκονο μαζί με τους φίλους του. Στο ελικόπτερο βρίσκονταν επίσης οι φίλοι του και συγκεκριμένα ο Τζακ Στάντον Γκλίβς, 20 ετών, ο Τζέιμς Γουίμπσλι, 19 ετών, και ο Μάξ Σάβατζ, 20 ετών.

Σύμφωνα με την αναφορά της ΕΛΑΣ και Έλληνες ερευνητές ο νεαρός Βρετανός αποβιβάστηκε με ασφάλεια από το ελικόπτερο, ωστόσο επέστρεψε πίσω, παρά τις προειδοποιήσεις του πληρώματος, με αποτέλεσμα να χτυπηθεί από τον περιστρεφόμενο έλικα. Αναφορές που εξετάζονται από την αστυνομία κάνουν λόγο ότι επιχείρησε να βγάλει selfie ή μιλούσε στο κινητό του τηλέφωνο. Ωστόσο, νέα τροπή στην υπόθεση με τον 21χρονο Βρετανό που διαμελίστηκε στα Σπάτα φέρνουν οι μαρτυρίες των φίλων του.

Δυστύχημα στα Σπάτα: Ανατροπή δεδομένων μετά τη μαρτυρία φίλου του 22χρονου | 27/07/2022 | ΕΡΤ

Ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton δεν μιλούσε στο κινητό - Τι δηλώνει φίλος του για το δυστύχημα στα Σπάτα

Ειδικότερα, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 20χρονος φίλος του Jack Fenton, ο Τζακ Στάντον Γκλιβς, ο οποίος ήταν μαζί του στο μοιραίο ελικόπτερο, δίνει μια διαφορετική εκδοχή για τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος στα Σπάτα.

«Δεν δόθηκαν οδηγίες κ

ατά την έξοδο από το ελικόπτερο και κανείς δεν μας συνόδευσε στο σαλόνι. Το μόνο που έκαναν ήταν να μας ανοίξουν τις πόρτες. Αποβιβαστήκαμε μόνοι μας και κανείς δεν εμπόδισε τον Τζακ να πάει στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου. Κανείς μας δεν έφτασε στο σαλόνι πριν συμβεί το ατύχημα» δήλωσε ο φίλος του Jack Fenton. «Άκουσα ανθρώπους να λένε ότι ο Τζακ μιλούσε στο τηλέφωνό του και έτρεξε πίσω στο ελικόπτερο και αυτό είναι εντελώς αναληθές. Δεν μιλούσε στο τηλέφωνό του και δεν ξέρω γιατί στράφηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου» συνέχισε.

Ο 21χρονος Jack Fenton με τους φίλους του στη Μύκονο
Ο 21χρονος Jack Fenton με τους φίλους του στη Μύκονο © Daily Mail

Σημειώνεται ότι αστυνομικές πηγές, που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Sun», αναφέρουν ότι ο 21χρονος Βρετανός Jack Fenton χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου, την ώρα που προσπαθούσε να βγάλει selfie.

Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα - Τι δήλωσε η μητέρα του 21χρονου Βρετανού Jack Fenton

Από τη μεριά της η μητέρα του 21χρονου, Victoria, σε δηλώσεις της στην «Daily Mail» από το σπίτι της στο Τόνμπριτζ του Κεντ, ανέφερε ότι η οικογένεια είναι συντετριμμένη από τον χαμό του παιδιού τους. Ήταν ένα «υπέροχο αγόρι», τόνισε. Ο Jack Fenton ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας και φοιτούσε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν. Ο πατέρας του είναι ιδιοκτήτης και πρόεδρος της ομάδας Bromley FC της National League.

«Μάθαμε τι συνέβη μόλις στις 10 χθες το βράδυ. Είμαστε συντετριμμένοι. Ήταν το πιο υπέροχο αγόρι. Ο Τζακ είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα με μερικούς από τους φίλους του» συνέχισε η μητέρα του, μιλώντας για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο πατέρας του Jack δεν βρισκόταν στο δεύτερο ελικόπτερο, όπως είχε αρχικά αναφερθεί. «Η οικογένεια έχει μείνει στο Κεντ. Δεν πήγαμε στην Ελλάδα. Μαζί τους ήταν μόνο ο πατέρας ενός φίλου του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Jack και οι φίλοι του είχαν πάρει ένα ελικόπτερο από την Αθήνα για τη Μύκονο χωρίς κανένα πρόβλημα και το ίδιο έκαναν και στην επιστροφή, πήραν ένα ελικόπτερο από τη Μύκονο για Αθήνα. Είχε αποβιβαστεί με ασφάλεια όταν προσγειώθηκε στην Αθήνα, αλλά για κάποιο λόγο επέστρεψε και πήγε πίσω από το ελικόπτερο και ήταν η πίσω προπέλα που τον σκότωσε. Ήταν ακαριαίο» τόνισε ακόμη.«Αλλά δεν είχε πιει τίποτα όλη μέρα χθες εκτός από νερό. Αυτός και οι φίλοι του ήταν όλοι νηφάλιοι» κατέληξε.

Σπάτα - Δυστύχημα με ελικόπτερο: Οι καταθέσεις και τα ερωτηματικά

«Του φώναζαν “Stop! Stop!”…» πριν από την τραγωδία με το ελικόπτερο στα Σπάτα

Ο Ιωάννης Κανδύλης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Αεροπορικών Ατυχημάτων που διερευνά τα όσα τραγικά εκτυλίχθηκαν στα Σπάτα με το ελικόπτερο και τον 21χρονο Βρετανό, δήλωσε ότι ο Τζακ Φέντον αψήφησε τις οδηγίες, πηγαίνοντας προς το ελικόπτερο, έχοντας το τηλέφωνο στο αυτί.

«Και οι τέσσερις επιβάτες είχαν αποβιβαστεί και συνοδεύονταν σε ιδιωτικό σαλόνι, αναμένοντας μια ιδιωτική πτήση για το Λονδίνο. Αλλά καθώς βρίσκονταν στο σαλόνι, το θύμα ξέφυγε και επέστρεψε στην πίστα τρέχοντας προς το ελικόπτερο με γρήγορο ρυθμό» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Οι μάρτυρες με τους οποίους μιλήσαμε είπαν ότι είχε ένα τηλέφωνο στο αυτί του και προχωρούσε γρήγορα προς το αεροσκάφος, αψηφώντας το προσωπικό εδάφους που του φώναζε “Σταμάτα! Σταμάτα!” (Stop! Stop!). Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα συνέβη το τραγικό ατύχημα. Ήταν φρικτό».

Υπενθυμίζεται ότι για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα έγιναν τρεις συλλήψεις, ενώ παράλληλα δόθηκε εντολή να ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο πιλότος και οι δύο τεχνικοί εδάφους αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι μετά την απαγγελία των κατηγοριών. Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ έχει μπει και το υλικό από κάμερα ασφαλείας στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ