Ελλαδα

Κατεπείγουσα έρευνα για το δυστύχημα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα

Τα σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελικόπτερο
Ελικόπτερο (Φωτογραφία αρχείου) © Unsplash/ Wolfgang Hasselmann

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο εισαγγελέας για το δυστύχημα στα Σπάτα. Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για το δυστύχημα με έλικα ελικοπτέρου στο ελικοδρόμιο των Σπάτων με θύμα 21χρονο Βρετανό τουρίστα.

Η αστυνομία συνέλαβε για το δυστύχημα τον χειριστή του ελικοπτέρου και δύο τεχνικούς εδάφους, οι οποίοι το μεσημέρι οδηγήθηκαν στα δικαστήρια. Με εντολή εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η εισαγγελική έρευνα, για τα αίτια του συμβάντος στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Ο 21χρονος βρήκε φρικτό θάνατο όταν μετά την αποβίβαση του από το σκάφος που εκτελούσε ιδιωτική πτήση από Μύκονο στην Αθήνα, χτυπήθηκε από τον έλικα του ελικοπτέρου που ήταν ακόμη σε λειτουργία.

Τα δύο σενάρια για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 21χρονος Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του διερευνούν οι Αρχές.

Μια από τις εκδοχές που εξετάζει η αστυνομία θέλει τον άτυχο νεαρό να συνομιλεί στο κινητό του τηλέφωνο και αφηρημένος να απομακρύνεται από την παρέα του. Μια άλλη θέλει τον 21χρονο να προσπαθεί να βγάλει selfie.

Οι Αρχές θα διερευνήσουν εάν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και θα εξετάσουν το πρωτόκολλο αναφορικά με την επιβίβαση και την αποβίβαση των επιβατών.

Νέα στοιχεία για το δυστύχημα στα Σπάτα | 26/07/2022 | ΕΡΤ

Ποιος ήταν ο 21χρονος Jack Fenton

Όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο 21χρονος Jack Fenton, γόνος πλούσιας οικογένειας στη Βρετανία, ήταν μαθητής στο Oxford Brookes. Στη συνέχεια φοίτησε στο οικοτροφείο Sutton Valence στο Μέιντστοουν του Κεντ, με ετήσια δίδακτρα 36.000 βρετανικές λίρες.

Ο Jack Fenton είναι ο 21χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από ελικόπτερο στα Σπάτα
Ο Jack Fenton είναι ο 21χρονος Βρετανός που σκοτώθηκε από ελικόπτερο στα Σπάτα © Daily Mail

Είχε πάει μαζί με την οικογένειά του για διακοπές σε νησιά του Αιγαίου. Για τις μετακινήσεις της οικογένειας είχαν μισθώσει ένα ελικόπτερο. Σημειώνεται ότι κατά την επιστροφή από τη Μύκονο υπήρχε και ένα δεύτερο ελικόπτερο μέσα στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Jack Fenton.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ