- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πώς διαμελίστηκε ο 21χρονος Βρετανός στα Σπάτα - Το χρονικό της τραγωδίας
Η μοιραία επιστροφή από τη Μύκονο - Οι γονείς του επέβαιναν στο δεύτερο ελικόπτερο
Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα. Τι συνέβη. Ο 21χρονος Βρετανός που διαμελίστηκε από τον έλικα. Οι πληροφορίες ότι ήθελε να βγάλει selfie.
Νέες λεπτομέρειες για το τραγικό δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας (26/7) ένας νεαρός Βρετανός έχασε τη ζωή του, όταν τον χτύπησε ο έλικας που βρίσκεται στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.
Ο 21χρονος, μαζί με άλλους τρεις Άγγλους φίλους του, είχε μισθώσει το ελικόπτερο, για τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε νησιά του Αιγαίου.
Η παρέα επέστρεφε από τη Μύκονο. Το ελικόπτερο προσγειώθηκε σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα Σπάτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας, με αποτέλεσμα ο νεαρός να βρεθεί πολύ κοντά στον έλικα του ελικοπτέρου και να διαμελιστεί. Οι τρεις φίλοι του δεν έχουν υποστεί κάποιον τραυματισμό αλλά είναι σοκαρισμένοι.
Τραγωδία στα Σπάτα - Πώς έγινε το δυστύχημα με το ελικόπτερο
Από τη Μύκονο επέστρεφε και δεύτερο ιδιωτικό ελικόπτερο μέσα στο οποίο ήταν οι γονείς του 21χρονου. Μετά την αποβίβασή τους στο ελικοδρόμιο, θα πήγαιναν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», προκειμένου να επιβιβαστούν σε ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.
Επιστρέφοντας από τη Μύκονο με προορισμό τα Σπάτα, τα δύο ελικόπτερα πετούσαν σε σχηματισμό, το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο, τύπου Bell 407, της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο της εταιρείας Helipad που βρίσκεται στο άκρο γνωστού πολυχώρου στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Ωστόσο, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες ο 21χρονος από τη Βρετανία, αμέσως μετά την αποβίβασή του, βρέθηκε κοντά στο ουραίο στροφείο του ελικοπτέρου, το οποίο τον χτύπησε και τον διαμέλισε. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες εξετάζονται από την αστυνομία, αναφέρουν ότι πήγε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου για να βγάλει «selfie» με το κινητό του τηλέφωνο.
Το δεύτερο ελικόπτερο με τους γονείς του 21χρονου δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε η τραγωδία. Μόλις συνέβη το κακό, ο πιλότος του πρώτου ελικοπτέρου ενημέρωσε τον συνάδελφό του, ο οποίος ζήτησε και έλαβε άδεια να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο που υπάρχει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛΑΣ για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα
Το έργο της προανάκρισης για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, το οποίο και σχηματίζει τη σχετική δικογραφία για τον τραγικό θάνατο του 21χρονου Βρετανού.
Μεταξύ άλλων θα διερευνηθούν τυχόν ευθύνες από τον χειριστή του ελικοπτέρου. Ήδη, σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα με το ελικόπτερο στα Σπάτα, με τον πιλότο του ελικοπτέρου να βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.