- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμπρηστική επίθεση στον Real FM: Δύο οι δράστες της επίθεσης - Φορούσαν γάντια και κουκούλες.
Δυό είναι οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στα γραφεία του Real Group, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Μαρούσι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δύο δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια όταν διέπραξαν την επίθεση και παρότι υπάρχουν κάμερες ασφαλείας στο κτίριο, το έργο των Αρχών για να τους ταυτοποιήσουν θεωρείται δύσκολο.
Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, οι εικόνες από κάμερες δείχνουν δύο κουκουλοφόρους να τοποθετούν τον εμπρηστικό μηχανισμό σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αρχές αποδίδουν την επίθεση στην κλιμάκωση των ενεργειών συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος έχει υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης.
Σε σχέση με τον τρόπου που κινήθηκαν οι δράστες υπάρχει αρκετό υλικό από κάμερες ασφαλείας στη γύρω περιοχή με τις Αρχές να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ήταν δύο. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ δεν στέκονται τόσο στο οπτικό υλικό όπου οι δράστες έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους αλλά προσπαθούν να βρουν υλικό από κάμερες ασφαλείας από την περιοχή που να φαίνεται να κινούνται πριν αφήσουν τον εμπρηστικό μηχανισμό.
Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 03:30 φωτιά ξέσπασε στον τελευταίο όροφο του κτιρίου, εκεί όπου βρίσκεται ο Real FM, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, βρέθηκαν τρία γκαζάκια με ταινία σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτιρίου, μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ευτυχώς, με μια ηχολήπτρια του σταθμού να απομακρύνεται από τους πυροσβέστες και να οδηγείται στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.
Εμπρηστική επίθεση στον Real: Επικοινωνία Μητσοτάκη - Χατζηνικολάου
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Του εξέφρασε τη συμπαράστασή του και τον διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. «Κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».
Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Κάθε λογικός άνθρωπος, όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες καταδικάζουν αυτή την προκλητική επίθεση, η οποία, πέρα από τις φθορές που προκάλεσε, θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερα αποτελέσματα, καθώς μέσα στο κτίριο, στα γραφεία του Real, εργάζονταν τη νύχτα μία κοπέλα. pic.twitter.com/2VPdX7vSLt
— Τάκης Θεοδωρικάκος (@theodorikakosp) July 13, 2022
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Το σημείο έχει αποκλειστεί από πυροτεχνουργούς
Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τρεις κατηγορούμενους - Ένοχες δύο γυναίκες, αναμένεται η απόφαση για ποινές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ξεκάθαρος ο Έλληνας τραγουδιστής
Ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση
Συνελήφθη ένας 18χρονος, καθώς και δύο γυναίκες για υπόθαλψη
«Μαμά, σήμερα έφερε έναν φίλο μου...»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα στο gov.gr
«Υπήρχε έντονη μικροσεισμική ακολουθία εδώ και μήνες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.