Πολιτικη & Οικονομια

Ο πολιτικός κόσμος καταδικάζει την εμπρηστική επίθεση στη Real

Τα μηνύματα και οι δηλώσεις από πρωθυπουργό και αρχηγούς κομμάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Real FM και Real News
Πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του Real FM και Real News © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

O πολιτικός κόσμος καταδικάζει τον εμπρησμό στα γραφεία της Real. Τα μηνύματα που έστειλαν πολιτικοί αρχηγοί και κόμματα.

Την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία του Real fm και της Real News καταδικάζει σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα στο κτίριο όπου στεγάζεται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM και η εφημερίδα Real News στη συμβολή της λεωφόρου Κηφισίας με την οδό Παρνασσού στο Μαρούσι. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο δύο ώρες από τη στιγμή που ξέσπασε.

Από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιου μηχανισμού και συγκεκριμένα τρία γκαζάκια με ταινία. Ο μηχανισμός βρέθηκε σε εξωτερικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου.

Στο σημείο βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτης Τάκης Θεοδωρικάκος, προκειμένου να ενημερωθεί για την πορέια των ερευνών.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Χατζηνικολάου: Η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Τη συμπαράστασή του, αλλά και την διαβεβαίωση ότι η Πολιτεία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη εξέφρασε ο πρωθυπουργός, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον επικεφαλής του Real Group, δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Στην ίδια ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Μεγάρου Μαξίμου επισημαίνεται ότι «κάθε απόπειρα τρομοκράτησης δημοσιογραφικών φωνών πέφτει στο κενό. Κάθε στοχοποίηση δημοσιογράφων είναι απολύτως καταδικαστέα».

Τσίπρας: Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης

Την εμπρηστική επίθεση στον Real FM καταδικάζει με μήνυμά του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η εμπρηστική επίθεση στον Real FM, ακόμη μια επίθεση στην ελευθερία του Τύπου και της ενημέρωσης. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να φέρει τους δράστες στη δικαιοσύνη», γράφει.

Δημήτρης Μάντζος: Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την εμπρηστική επίθεση στον Ρ/Σ Real FM 97,8. Στεκόμαστε απέναντι σε κάθε επιχείρηση εκφοβισμού ή φίμωσης της δημοσιογραφικής φωνής» επισημαίνει στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

«Η ελευθερία του Τύπου είναι αδιαπραγμάτευτη» προσθέτει.

ΚΚΕ: Η επίθεση στα γραφεία των Realnews και Real fm είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «η επίθεση, με εκρηκτικούς μηχανισμούς, στα γραφεία που στεγάζονται η εφημερίδα Real News και ο ραδιοφωνικός σταθμός Real fm, με μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους σε αυτά τα Μέσα, είναι πράξη αποτρόπαια και απολύτως καταδικαστέα».

Το ΚΚΕ εκφράζει την «αμέριστη στήριξη και αλληλεγγύη του στους δημοσιογράφους, σε όλους τους εργαζόμενους της εφημερίδας και του σταθμού», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Ελληνική Λύση: Η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του Real FM συνιστά άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια

Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση στα γραφεία του Real Group, σημειώνοντας ότι «συνιστά αισχρή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο την ζωή μίας εργαζόμενης γυναίκας για στρέφεται ευθέως κατά της ελευθερίας του λόγου και της Δημοκρατίας».

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον σταθμό, τους εργαζόμενους και την αποδοκιμασία μας στην κυβέρνηση που ενώ υποσχέθηκε “νόμο και τάξη”, παρέδωσε την Ελλάδα σε χέρια εγκληματικών οργανώσεων», αναφέρει το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ