Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιο άλλο φάρμακο αναζητούσε στο διαδίκτυο

Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιο άλλο φάρμακο αναζητούσε στο διαδίκτυο
Ρούλα Πισπιρίγκου: Ποιο άλλο φάρμακο αναζητούσε στο διαδίκτυο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου - Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Φάρμακα «συνεργούς» της κεταμίνης αναζητούσε στο διαδίκτυο.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις σχετικά με το θάνατο των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα. Πιο συγκεκριμένα, η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από την κεταμίνη αναζητούσε στο διαδίκτυο κι άλλα φάρμακα που θα λειτουργούσαν ως «συνεργοί» της κεταμίνης.

Ένα από αυτά είναι η μιδαζολάμη που λάμβανε το παιδί στο νοσοκομείο. Πρόκειται για μια ουσία που αναζητούσε η 33χρονη στο Ίντερνετ, δύο μέρες πριν εισαχθεί η Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Το συγκεκριμένο φάρμακο το αναζήτησε στις 17 Ιανουαρίου, σύμφωνα με πληροφορίες του Star, όπως προκύπτει από την άρση του απορρήτου της. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των νοσηλευτών κάθε φορά που άλλαζε ένα φάρμακο είχε αντιρρήσεις και ας μην ήταν γιατρός η ίδια.

«Ανέβασα την Τζωρτζίνα στον θάλαμο και ενημέρωσα τη μαμά για την αλλαγή του φαρμάκου που συστήνουν οι καρδιολόγοι. Αυτή εξέφρασε αντιρρήσεις και μου είπε ότι ο κ. Ηλιάδης στη ΜΕΘ Πατρών είναι αυτός που ρυθμίζει τα καρδιολογικά της Τζωρτζίνας», κατέθεσε μία παιδίατρος από το Αγλαΐα Κυριακού.

Η τοξικολογική έκθεση για την Τζωρτζίνα δείχνει ακριβώς πώς λειτούργησε η κεταμίνη σε σχέση με την μιδαζολάμη. Η έκθεση μιλά για τους επιβαρυντικούς παράγοντες που συνυπήρχαν στο θανών κορίτσι, δηλαδή την χρόνια υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και τα συνυπάρχοντα στο αίμα ενδονοσοκομειακά χορηγηθέντα φάρμακα. Η κατηγορουμένη επιμένει ότι δεν έδωσε εκείνη την κεταμίνη στο παιδί. Οι αρχές όμως πιστεύουν ότι είχε μελετήσει ακόμα τα φάρμακα που δίνονταν στο νοσοκομεία σε συνδυασμό με το δηλητήριο.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Γιατί αναβάλλεται το αίτημα αποφυλάκισής της

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα σχετικά με το αίτημα αποφυλάκισης της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ενώ αρχικά η «παράτολμη» νομικά πράξη τοποθετείτο χρονικά για πολύ πριν το Πάσχα, και κατόπιν θεωρούνταν πιθανή η υποβολή του αιτήματος αυτή την εβδομάδα (αφού προς αυτή την κατεύθυνση φέρεται να πίεζε και η ίδια η Πισπιρίγκου) όλα τώρα αλλάζουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικής εφημερίδας.

Πέραν των τεχνικών εκθέσεων που εκπονούνται για την περίπτωση θανάτου της Τζωρτζίνας, το νέο «κλειδί» στο προαναγγελθέν αίτημα είναι πλέον άλλο:

Πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναφέρουν ότι οι συνήγοροι της έγκλειστης 33χρονης μάνας, αποφάσισαν ν’ αλλάξουν στρατηγική, χωρίς αυτό να οφείλεται σε κάποιο «εμπόδιο» ή σε κάποια διαφορετική δεύτερη σκέψη ως προς την τύχη που θα έχει το αίτημα αποφυλάκισης… με αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η αιτία είναι πως, όσο εξελίσσεται η εισαγγελική έρευνα για τα άλλα δύο νεκρά παιδιά, τη Μαλένα και την Ιριδα, αντιστοίχως και η ιατροδικαστική αναμόχλευση των θανάτων τους, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, πιθανά να είναι ικανά να ενισχύσουν το αίτημα. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη εκδοχή. Να έχει αποφυλακιστεί η Ρούλα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και -αν προκύψει κάτι το ενοχοποιητικό- να συλληφθεί εκ νέου και να προφυλακιστεί πάλι, με ένα επιπλέον κατηγορητήριο.

Κατά συνέπεια η απόφαση δείχνει να έχει να παρθεί. Το αίτημα αποφυλάκισης δεν θα κατατεθεί αν δεν τελειώσει η έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και του Ιατροδικαστικού διδύμου Καρακούκη – Καλογριά για τις απώλειες της Μαλένας και της μικρής Ιριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου - Πάτρα: Επιμένει για το τρίτο γονιδιακό τεστ

Αίτημα να προχωρήσει και το τρίτο γονιδιακό τεστ αναμένεται να καταθέσουν οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου. Η 33χρονη που δηλώνει εξαρχής την ύπαρξη κάποιας «κρυφής» κληρονομικής προδιάθεσης, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος» είχε δώσει εντολή για τη διενέργεια μιας ακόμα λεπτομερούς εξέτασης, κατόπιν προτροπής εξειδικευμένου γενετιστή.

Σε επικοινωνία που είχαν, πριν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενημερώθηκε για ένα ακόμα γενετικό τεστ, το οποίο μπορεί να «δείξει» εάν υπάρχει πρόβλημα κατά τη στιγμή της σύλληψης. «Να το κάνουμε» ήταν η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Οταν όμως πληροφορήθηκε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα κοστοβόρα εξέταση -περί των 700 ευρώ –, προς στιγμήν αναθεώρησε, λόγω οικονομικής στενότητας. Ακολούθως έδωσε τη συγκατάθεση της να προχωρήσει η διαδικασία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου εμμένει στην αθωότητά της και επιμένει πως η αιτία θανάτου των τριών παιδιών της «κρύβεται» σε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα. Για το τεστ πατρότητας και τη στάση του Μάνου Δασκαλάκη, ο δικηγόρος της 33χρονης, κ. Παπαδόπουλος αναφέρει σε δηλώσεις του πως υπάρχει δυσαρέσκεια από την πλευρά της 33χρονης για το τεστ πατρότητας.

«Και οι δύο γονείς είχαν πάει να υποβληθούν σε γονιδιακό έλεγχο και τότε ο Μάνος Δασκαλάκης δεν φαινόταν να είχε αμφιβολίες για την πατρότητα, αυτό ίσως θα έπρεπε εάν ήταν αλήθεια, να τον απασχολήσει νωρίτερα. Το ζευγάρι δεν έχει επαφές πλέον, δεν έχουν καλές σχέσεις. Από την πρώτη στιγμή η Ρούλα Πισπιρίγκου, αρνείται τις κατηγορίες και δεν έχει επιρρίψει καμία ευθύνη στον Μάνο Δασκαλάκη. Δεν είχε την ηθική και συναισθηματική στήριξη από τον ίδιο. Θα καταθέσουμε μήνυση εάν προσφύγει σε τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης», αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος και συνεχίζει:

«Είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η Ρούλα Πισπιρίγκου, υπάρχει και η θλίψη των ημερών και η όλη κατάσταση που δεν βοηθά. Η Ρούλα δεν πιστεύει ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση, ωστόσο είναι δύσκολο. Η πάγια θέση της είναι ότι δεν εμπλέκεται στον θάνατο των παιδιών, μένει σταθερή από την αρχή μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν ζητήματα που ανακύπτουν από την ημέρα της απώλειας της Τζωρτζίνας. Πράγματι έχουν προκύψει κάποια ζητήματα και να ελέγξουμε τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την κατηγορία. Υπάρχουν τεχνικοί σύμβουλοι από την πλευρά της υπεράσπισης, έχουμε αναθέσει σε τεχνικούς συμβούλους να συντάξουν το πόρισμα τους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ