Ελλαδα

Πότε επιστρέφει Ελλάδα ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης

Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία (κεντρική) - Ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης (ένθετη)
Πόλεμος στην Ουκρανία (κεντρική) - Ο Έλληνας πρόξενος Μανώλης Ανδρουλάκης (ένθετη) © EPA/EPA-EFE/SERGEY VAGANOV | YouTube

Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης επιστρέφει στην Ελλάδα την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 με πτήση από το Βουκουρέστι.

O γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης, αναμένεται να αναχωρήσει από το Βουκουρέστι αύριο, Κυριακή 20 Μαρτίου (16.30), με πτήση της εταιρείας TAROM, με προορισμό την Αθήνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Yπουργείου Εξωτερικών.

Τον Μανώλη Ανδρουλάκη θα υποδεχθούν στον Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» o υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης -εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι- και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Έλληνα πρόξενο από τη Μαριούπολη

Νωρίτερα, επικοινωνία με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης το βράδυ της Παρασκευής πέρασε από την Ουκρανία στη Μολβαδία μαζί με 11 μέλη της ελληνικής ομογένειας μετά από μια πραγματική Οδύσσεια. Για πολλές μέρες ήταν ουσιαστικά εγκλωβισμένος στην Μαριούπολη, η οποία έχει σχεδόν καταστραφεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. 

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ