- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Στη Μολδαβία ο Έλληνας πρόξενος από τη Μαριούπολη
Το μήνυμα Δένδια για τον Μανώλη Ανδρουλάκη
Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, βρίσκεται στη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση «Νόστος 6»
Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη έφθασε στη Μολδαβία, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας γνωστοποίησε ότι η αποστολή «Νόστος 6» ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Πρόκειται για επιχείρηση που οργάνωσε η Ελλάδα, προκειμένου να φύγουν Έλληνες ομογενείς από τη Μαριούπολη, μαζί με τον Έλληνα πρόξενο Μανώλη Ανδρουλάκη.
Το προηγούμενο βράδυ ο Έλληνας πρόξενος είχε καταλύσει πλησίον του Ουμάν. Υπενθυμίζεται, πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους από τη Μαριούπολη, ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 με κατεύθυνση δυτικά.
Η Μαριούπολη τα τελευταία 24ωρα δέχεται σφοδρούς βομβαρδισμούς. Η πόλη - κλειδί που βρίσκεται μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι αποτελεί το τελευταίο εμπόδιο, προκειμένου οι Ρώσοι να δημιουργήσουν στο ουκρανικό έδαφος μια παραθαλάσσια ζώνη ελέγχου που ξεκινά από τα ρωσικά σύνορα στην Ανατολική Ουκρανία και καταλήγει στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα πηγές του ΥΠΕΞ έκαναν λόγο για «ψέμα ότι ο πρόξενος της Μαριούπολης είναι αιχμάλωτος».
Το μήνυμα Δένδια για τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη που έφθασε στη Μολβαδία
«Η επιχείρηση #Νόστος 6, με την εκκένωση 11 μελών της ελληνικής ομογένειας της Ουκρανίας, οι οποίοι συνοδεύονται από τον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, oλοκληρώθηκε με επιτυχία, καθώς πέρασαν τα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.
Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου και πάλι στον Γενικό Πρόξενο στη Μαριούπολη και σε όσους συνεισέφεραν στην επιτυχή έκβαση αυτής της ιδιαίτερα δύσκολης επιχείρησης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η αποστολή στην Κύπρο είναι αμυντική και ειρηνική», είπε μεταξύ άλλων
Καλώς ή κακώς η ελληνική παρουσία στην ανατολική Μεσόγειο είναι μονόδρομος. Κι από τους τρόπους παρουσίας, το να στέλνεις φρεγάτες για να προστατεύσεις την Κύπρο είναι μάλλον ο προτιμότερος
Για συνεργεία στην ανθρωποκτονία Φύσσα κρίθηκαν ένοχοι 15 κατηγορούμενοι
Μια συζήτηση για όλα με τη βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών και πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας
«Σε ένα κανονικό κόμμα ο κ. Πολάκης δεν θα παρέμενε ούτε λεπτό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Είμαστε σε επικοινωνία μαζί τους μέρα και νύχτα, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας στο Reuters
«Προτεραιότητα η προστασία του Κυπριακού Ελληνισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Οι δύο πρόεδροι ζητούν επίσημη ενημέρωση και χάραξη της εθνικής γραμμής
«Η χώρα μας έχει εξελιχθεί σε πρωτοπόρο ως προς αυτά τα προγράμματα, ενώ ήμασταν ουραγοί», είπε ο πρωθυπουργός
Σε ετοιμότητα το ΥΠΕΞ για την επιστροφή των εγκλωβισμένων πολιτών μόλις ανοίξει ο εναέριος χώρος
Συζήτηση για Ιράν και Λίβανο με έμφαση στη σταθερότητα της περιοχής
«Ο homo economicus δεν είναι homo sapiens», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Εντός του 2026, 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
«Δεν θα εγκαταλείψουμε όσους θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους», δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Διαβεβαιώσεις για επάρκεια προϊόντων , με πάνω από 500 έλεγχους σε λίγα 24ωρα
Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί
Ποιοι εκπρόσωποι θα συμμετέχουν
«Το Ισραήλ έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα - Αναγκαίο να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση»
Το χιουμοριστικό σχόλιο πριν το τετ α τετ
«Η στήριξη της Ελλάδας στην Κύπρο είναι διαρκής»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.