Ελλαδα

Φωτιά - Euroferry Olympia: Δέκα ελαφρά περιστατικά στο νοσοκομείο

Ορθοπαιδικά, αναπνευστικά και καρδιολογικά περιστατικά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά - Euroferry Olympia: Δέκα ελαφρά περιστατικά στο νοσοκομείο
Στο λιμάνι της Κέρκυρας μεταφέρονται οι επιβαίνοντες στο επιβατηγό πλοίο «Euroferry Olympia» © EUROKINNISSI

Φωτιά - Euroferry Olympia: Δέκα ελαφρά περιστατικά επιβατών του πλοίου μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού.

Δέκα ελαφρά περιστατικά επιβατών του πλοίου, το οποίο φλέγεται στην Κέρκυρα, διακόμισαν μέχρι τώρα τέσσερα ασθενοφόρα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στο νοσοκομείο του νησιού, από το οποίο αναμένεται να λάβουν εντός της ημέρας εξιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ATHENS VOICE, Πρόκειται για ελαφρά ορθοπαιδικά και αναπνευστικά περιστατικά, καθώς και για αναφερόμενα καρδιολογικά περιστατικά.

Το νοσοκομείο της Κέρκυρας, καθώς και το ΕΚΑΒ της περιοχής, όπως και το νοσοκομείο Ιωαννίνων και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων, ετέθησαν από την πρώτη στιγμή σε μεγίστη ετοιμότητα, με εντολή του προέδρου του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας – ΕΚΑΒ, Νίκου Παπαευσταθίου, ο οποίος, στη συνέχεια, υποβίβασε σε μερική την ετοιμότητα των δύο
νοσοκομείων των Ιωαννίνων.

Φωτιά - Euroferry Olympia: Διασώστες της ΕΜΑΚ πάνε στην Κέρκυρα

Την ίδια ώρα, διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Aμέσως θα στηθεί επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Euroferry Olympia: Μαρτυρίες οδηγών που επέβαιναν στο πλοίο

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ερεικούσας, βόρεια της Κέρκυρας.

Ένας από τους οδηγούς ανέφερε: «Κοιμόμαστε στα αυτοκίνητα. Κι αυτό γιατί στις καμπίνες μας βάζουν τέσσερα άτομα, ενώ τα μέτρα αναφέρουν ότι πρέπει να είναι μέχρι δύο».

Μαρτυρία απεγκλωβισμένων από φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia.

Ένας άλλος Έλληνας οδηγός περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα συνέβησαν από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά λέγοντας μάλιστα ότι το δικό του όχημα έχει καεί.

Μαρτυρία απεγκλωβισμένων από φλεγόμενο πλοίο 2

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ