Ελλαδα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη διάσωση επιβατών του Euroferry Olympia

278 επιβάτες διασώθηκαν και βρίσκονται στην Κέρκυρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του Euroferry Olympia
Βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης - Euroferry Olympia© Youtube

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης των επιβατών.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (18/2) στήθηκε η επιχείρηση για τη διάσωση των επιβατών του Euroferry Olympia. Στο πλοίο, που έκανε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα- Μπίντεζι, ξέσπασε φωτιά περίπου στις 04:30 το πρωί. Ιταλικές και ελληνικές αρχές επιχείρησαν στο σκοτάδι μεταφέροντας με ασφάλεια στη στεριά 278 επιβάτες. 14 άτομα αγνοούνται έως αυτήν την ώρα. Μεταξύ αυτών και δύο Έλληνες. Δύο επιβάτες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο φλεγόμενο πλοίο. 

Ιταλικά ΜΜΕ έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο - ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης που έστησαν οι αρχές. Σε αυτό, επιβάτες βρίσκονται στο πλοίο που τους απομακρύνει από το Euroferry Olympia. 

Traghetto incendiato, le immagini della nave in fiamme

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995. Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας στο πλοίο Euroferry Olympia είχε 239 επιβάτες, 51 πλήρωμα, 153 φορτηγά και 25 ΙΧ.

Το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia
Το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia © startmediacorfu.gr

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Βίντεο ντοκουμέντο από το Λιμενικό Σώμα

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από το πλοίο Euroferry Olympia. Όπως διακρίνεται, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει και την ατμόσφαιρα λόγω του έντονου καπνού να είναι αποπνικτική.

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ερεικούσα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ