- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά - Euroferry Olympia: Διασώστες της ΕΜΑΚ πάνε στην Κέρκυρα
Για τη διάσωση των εγκλωβισμένων
Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.
Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.
Οι διασώστες της ΕΜΑΚ θα βρίσκονται στο σημείο, ανοιχτά της Κέρκυρας σε μια με δύο ώρες. Aμέσως θα στηθεί επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.
Φωτιά-Euroferry Olympia: Ταυτοποιήθηκαν 278 επιβάτες - 14 αγνοούμενοι
Σημειώνεται ότι 278 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα από τους επιβαίνοντες του πλοίου Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2).
Δύο επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο και 14 είναι αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τρεις Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους 14 αγνοούμενους. Οι δυο εγκλωβισμένοι επιβάτες στο φλεγόμενο πλοίο έχουν επικοινωνία με τον Ύπαρχο, ενώ -υπό δύσκολες συνθήκες- προσεγγίζει το Euroferry Olympia Σούπερ Πούμα.
Η φωτιά ξέσπασε στο πλοίο περί τις 04:30 τα ξημερώματα. Ο καπετάνιος απηύθυνε Mayday στα παρακείμενα πλοία, σημαίνοντας συναγερμό για την εκδήλωση της φωτιάς και κάλεσε δυνάμεις από την Ιταλία και την Ελλάδα προκειμένου να εκκενωθεί το Euroferry Olympia.
Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με σωστικές λέμβους στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου έγινε και η καταμέτρησή τους από τις αρχές. Με σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο λιμάνι του νησιού ένας ελαφρά τραυματίας, που αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα από την εισπνοή καπνού. Ακόμη τρεις άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ προληπτικά έγινε και η μεταφορά ενός βρέφους λίγων μηνών.
Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.
Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.
Φωτιά στο Euroferry Olympia: Βίντεο ντοκουμέντο από το Λιμενικό Σώμα
Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από το πλοίο Euroferry Olympia. Όπως διακρίνεται, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει και την ατμόσφαιρα λόγω του έντονου καπνού να είναι αποπνικτική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών για την επέκταση της Καλαμαριάς, η βασική γραμμή λειτουργεί ξανά κανονικά
STOP στην άσεμνη έκθεση των ανθρώπων και του πλανήτη στη ρύπανση και τη βία, είναι το μήνυμα της πορείας
Λόγω της Υπερειδικής Διαδρομής του EKO Rally Acropolis 2026
Στόχος η βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών
Παραμένει για χρόνια ερεπωμένος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συνελήφθη ο υπεύθυνος εργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.