Ελλαδα

Φωτιά - Euroferry Olympia: Διασώστες της ΕΜΑΚ πάνε στην Κέρκυρα

Για τη διάσωση των εγκλωβισμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά σε πλοίο: Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν στην Κέρκυρα
Φωτογραφία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία από την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο πλοίο «EUROFERRY OLYMPIA» © EUROKINNISSI

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ θα βρίσκονται στο σημείο, ανοιχτά της Κέρκυρας σε μια με δύο ώρες. Aμέσως θα στηθεί επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.

Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.

Φωτιά-Euroferry Olympia: Ταυτοποιήθηκαν 278 επιβάτες - 14 αγνοούμενοι

Σημειώνεται ότι 278 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα από τους επιβαίνοντες του πλοίου Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2).

Δύο επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο και 14 είναι αγνοούμενοι. 

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τρεις Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους 14 αγνοούμενους. Οι δυο εγκλωβισμένοι επιβάτες στο φλεγόμενο πλοίο έχουν επικοινωνία με τον Ύπαρχο, ενώ -υπό δύσκολες συνθήκες- προσεγγίζει το Euroferry Olympia Σούπερ Πούμα. 

Η φωτιά ξέσπασε στο πλοίο περί τις 04:30 τα ξημερώματα. Ο καπετάνιος απηύθυνε Mayday στα παρακείμενα πλοία, σημαίνοντας συναγερμό για την εκδήλωση της φωτιάς και κάλεσε δυνάμεις από την Ιταλία και την Ελλάδα προκειμένου να εκκενωθεί το Euroferry Olympia.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με σωστικές λέμβους στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου έγινε και η καταμέτρησή τους από τις αρχές. Με σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο λιμάνι του νησιού ένας ελαφρά τραυματίας, που αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα από την εισπνοή καπνού. Ακόμη τρεις άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ προληπτικά έγινε και η μεταφορά ενός βρέφους λίγων μηνών.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Βίντεο ντοκουμέντο από το Λιμενικό Σώμα

Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από το πλοίο Euroferry Olympia. Όπως διακρίνεται, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει και την ατμόσφαιρα λόγω του έντονου καπνού να είναι αποπνικτική.

Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στην Ερεικούσα

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ