- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο - Τι πιστεύουν οι αρχές για τη διαφυγή του - Σε απολογία οι οκτώ
Διεθνές ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί από τις αρχές για τον 20χρονο που πιστεύεται διέφυγε στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το διεθνές ένταλμα σύλληψης έχει φτάσει στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ενώ ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι έρευνες άρχισαν από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Τα αλβανικά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν ειδήσεις που προέρχονται από την Ελλάδα.
Οι αρχές εκτιμούν ότι είναι δύσκολο ο 20χρονος να έχει διαφύγει μόνος του από αφύλαχτες διαβάσεις.
Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ξεκινά η απολογία των οκτώ
Οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στην Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα Τετάρτη (9/2) την απολογία τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας.
Σήμερα θα απολογηθούν οι τρεις εξ αυτών, με τη διαδικασία να συνεχίζεται τόσο αύριο Πέμπτη (10/2), όσο και την Παρασκευή (11/2). Μαζί με τους οκτώ, που συνελήφθησαν την Κυριακή, ετοιμάζεται να απολογηθεί και ο 25χρονος που παραδόθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (8/2) στις αρχές.
Πρόκειται για τον 25χρονο που ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και διέφευγε της σύλληψης. Ο νεαρός αυτές τις ημέρες που τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και κρυβόταν εκεί. Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.
Οι συλληφθέντες διώκονται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.
Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού μίλησε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Έχουμε να κάνουμε με συμμορία
«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Αναφορικά με τις συλλήψεις που εκκρεμούν ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν. «Η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη πρόκειται για πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία. Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας» διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αφορά τις αποζημιώσεις που επιδικάζονται στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες
Οι αρχές που έφτασαν στο σημείο δεν έχουν βρει μέχρι τώρα κάλυκες
Πιο σοβαρά ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ
Διευκρινίσεις για ΚΤΕΟ και Κ.Ε.Κ, τι αλλάζει και τι παραμένει ίδιο στο ισχύον πλαίσο
«Δεμένα» τα πλοία σε όλα τα λιμάνια
Επιχείρηση με διαπραγματευτές και ΟΠΚΕ για 20χρονο φοιτητή στο κέντρο της πόλης
Αναλυτικά οι ενέργειες στις οποίες είχε προχωρήσει η διοίκηση
Τι αναφέρει στην ανάρτηση για την πρόγνωση των επόμενων ημερών ο Θοδωρής Κολυδάς
Η λειτουργία του διακόπηκε τον Ιανουάριο, με την ίδια να χαρακτηρίζει τότε την απόφαση «πολύ δύσκολη»
Ήταν κρυμμένα στις σόλες
Ένα νέο τοπόσημο δημιουργείται στην πόλη, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Τι έχουν ανακοινώσει οι μεγάλες αλυσίδες
Από την Πέμπτη αλλαγή σκηνικού - Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Για σειρά κακουργημάτων η δίωξη που του ασκήθηκε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.