Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη - Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος

Διαφεύγει στην Αλβανία ένας από τους 11 καταζητούμενους

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία Άλκη: Παραδόθηκε ο Έλληνας καταζητούμενος
Το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη © EUROKINNISSI/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε στις Αρχές ο Έλληνας καταζητούμενος.

Παραδόθηκε στις Αρχές ο Έλληνας καταζητούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον 25χρονο που ήταν μέλος σε σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Αθήνα και διέφευγε της σύλληψης. Ο νεαρός αυτές τις ημέρες που τον αναζητούσε η ΕΛ.ΑΣ. βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη και κρυβόταν εκεί.

Κατά πληροφορίες πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες μέρες και παραμένει υπό κράτηση.

Πλέον, η αστυνομία αναζητά τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία μετά τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού.

Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Έχουμε να κάνουμε με συμμορία

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μίλησε για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και έκανε λόγο για συμμορία. «Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας», διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δολοφονία Άλκη - Κούγιας: Ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης

«Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δύο κακουργήματα. Αυτό θα λύσει τα χέρια της δικαιοσύνης ώστε να φτάσουν μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν. Αυτό είπε η κυρία ανακριτής προς τους γονείς του αείμνηστου Αλκιβιάδη».

Αυτά δήλωσε μετά τη σύντομη συνάντησή του με την 7η ανακρίτρια ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Άλκη.

«Η μητέρα, ο πατέρας και η αδελφή του Αλκιβιάδη δήλωσαν την παράστασή τους όπως διαδικαστικά επιβάλλεται προς υποστήριξη κατηγορίας. Η θέση μας είναι ότι όλοι όσοι έχουν συλληφθεί, εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους, θα πρέπει να καταδικαστούν για την ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος του αείμνηστου Αλκιβιάδη», είπε.

Ο κ. Κούγιας σημείωσε πως, μαζί με τους γονείς, παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας δήλωσαν και οι δύο φίλοι του που τραυματίστηκαν κατά την άγρια επίθεση.

«Συζητήσαμε μαζί με την ανακρίτρια τις απόψεις μου για τον διαχωρισμό της δικογραφίας με τα όπλα που δημιούργησε πολλούς προβληματισμούς και με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι το ποια θα είναι τελικά η κατηγορία θα είναι δική της επιλογή μετά την έρευνα την οποία θα κάνει. Μην εκπλαγείτε αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για το αδίκημα της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι και τα δύο κακουργήματα. Αυτό θα λύσει τα χέρια της δικαιοσύνης ώστε να φτάσουν μέχρι όπου μπορούν να φτάσουν. Αυτό είπε η κυρία ανακριτής προς τους γονείς του αείμνηστου Αλκιβιάδη και τους δύο φίλους του που είναι ιδιαίτερα φορτισμένοι, δεν κυκλοφορούν, ζουν με καθεστώς φόβου και τρόμου», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στις περιγραφές των δύο νεαρών που όπως είπε θα καταθέσουν όσα έζησαν όταν κληθούν «ότι δηλαδή ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη, μαζί με άλλους συνομήλικούς τους. Είναι βέβαιοι ότι τους παρακολουθούσαν, υπήρχαν κάποιοι που τους απομόνωσαν εκεί που έγινε η μία δολοφονία και οι δύο απόπειρες», επισήμανε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος σημείωσε πως οι δύο νεαροί τού είπαν ότι υπάρχουν και άλλα παιδιά που μπορούν να το βεβαιώσουν.

«Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν. Κι αυτό θα αναδείξουμε στην ανάκριση. Εχω δώσει έναν προσωπικό λόγο τιμής να συμπαρασταθώ στους ανθρώπος αυτούς αλλα κυρίως θέλω να μιλήσω και εν ονόματι όλων των συναδέλφων δικηγόρων. Υπάρχει μία προσφορά δικηγόρων από τη θεσσαλονίκη να παρασταθούν προς υποστήριξη της κατηγορίας και το εχω θέσει υπόψη της οικογένειας και μου έχει δημιουργήσει εξαιρετική εντύπωση. Εύχομαι να φτάσει η υπόθεση αυτή μέχρι εκεί που μπορεί να φτάσει χωρίς φόβο. Εύχομαι να προσπαθήσει και να πετύχει η ανακριτική διαδικασία να αναδείξει τους ηθικούς αυτουργούς», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ