- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεοδωρικάκος για δολοφονία Άλκη: Έχουμε να κάνουμε με συμμορία
«Μέσα στην ημέρα το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο που έχει διαφύγει»
Για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού μίλησε, μίλησε σε συνέντευξή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
Για τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού μίλησε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.
«Είναι ζήτημα τιμής για την αστυνομία, για τη δικαιοσύνη και την ελληνική πολιτεία να βρεθούν οι ένοχοι και να αποδοθεί η δικαιοσύνη και αυτό γίνεται πραγματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.
Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος έχουν βγει εντάλματα για 11 ανθρώπους και οι 9 είναι στη φυλακή, ανακρίνονται και έχουν οδηγηθεί στη δικαιοσύνη. «Η αλήθεια θα λάμψει και σύντομα» σημείωσε μεταξύ άλλων.
«Έχουμε να κάνουμε με μια συμμορία, με μια αγέλη ανθρωποειδών ετών 20. Δολοφόνησαν ένα παλικάρι 19 ετών χωρίς λόγο και αιτία» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
Αναφορικά με τις συλλήψεις που εκκρεμούν ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως θα πρέπει να ολοκληρωθούν. «Η μια βρίσκεται στην Ελλάδα και η δεύτερη πρόκειται για πολίτη Αλβανίας, ο οποίος βρίσκεται στην Αλβανία» εξήγησε.
«Αναμένουμε εντός της ημέρας από τον αρμόδιο Εισαγγελέα να προβεί στην αντίστοιχη πράξη για να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης και να ζητήσουμε από το Αλβανικό κράτος να τον συλλάβει προκειμένου να έρθει και να δικαστεί στη χώρα μας» διευκρίνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.
Θεοδωρικάκος: Υπάρχουν όλα τα στοιχεία για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη
Σε ερώτηση για τον δολοφόνο του 19χρονου Άλκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει ενδελεχή ενημέρωση.
«Θεωρώ ότι υπάρχουν όλα τα στοιχεία για αυτή την υπόθεση και η ΕΛ.ΑΣ. θα ψάξει μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει συγκάλυψη και θα πάμε μέχρι το τέλος και στη συνέχεια η δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» υπογράμμισε.
Αναφέρθηκε και στις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ σε συνδέσμους καθώς όπως είπε «η δολοφονία του Άλκη οφείλει να είναι το σημείο τομής για το τέλος της βίας»
«Στις επιχειρήσεις στους ονομαζόμενους συνδέσμους -γιατί κάποιοι δεν έχουν άδεια και η αστυνομία θα τους κλείσει- ακόμη και τώρα η αστυνομία βρίσκει αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φονικά όπλα».
«Αισθάνομαι συγκλονισμένος για το κουράγιο των γονιών του Άλκη»
Για τις δηλώσεις των γονιών του 19χρονου, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε ότι αισθάνεται συγκλονισμένος γιατί έχουν βρει το κουράγιο και τη δύναμη και με περίσσευμα ανθρωπιάς και αγάπης και καρτερικότητας αντιμετωπίζουν αυτή την τραγική εξέλιξη για τη ζωή τους.
«Ας κρατήσουμε το μήνυμα ενότητας και αγάπης το οποίο πρέπει να κάνουμε αναγκαίες πράξεις και αποφάσεις για να μην χαθεί άλλη ανθρώπινη ζωή μέσα στη βία και την εγκληματικότητα του οπαδικού χουλιγκανισμού», σημείωσε με νόημα.
Επισήμανε ότι ο χουλιγκανισμός διαπλέκεται με διάφορα εγκλήματα και η αστυνομία υλοποιεί τις έρευνες οι οποίες είναι σε εξέλιξη. «Θέλουμε και τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ δίπλα μας να δράσουμε από κοινού» κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.