Πολιτικη & Οικονομια

Δολοφονία Άλκη: Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βία στον αθλητισμό

Υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πανό με τη φωτογραφία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη - Σύσκεψη στο Μαξίμου
Πανό με τη φωτογραφία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη - Σύσκεψη στο Μαξίμου © ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM

Βία στον αθλητισμό: Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μαξίμου - Τι διαμηνύει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη βία στον αθλητισμό θα πραγματοποιηθεί αύριο, Δευτέρα (7/2) στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου και Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα.

Μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπάνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, διαμήνυσε ότι θα κλείσουν οι παράνομοι σύνδεσμοι φιλάθλων. «Οι λέσχες φιλάθλων των αθλητικών συλλόγων πρέπει να λειτουργούν με την ευθύνη των ιδίων των συλλόγων, να έχουν πολύ αυστηρούς κανόνες λειτουργίας με μητρώα μελών και συνεχείς ελέγχους ώστε να μην μπορεί κανένας άλλος να χρησιμοποιεί το όνομα του αθλητικού συλλόγου για να δημιουργήσει ξανά ομάδες χούλιγκαν», δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Θεοδωρικάκος. 

Ακόμη, ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να βάλει τέλος στον χουλιγκανισμό, γι' αυτό η Αστυνομία θα εντείνει τους ελέγχους για να κλείσει όλους τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων.

Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στους αθλητικούς φορείς να συνεργαστούν προκειμένου να επιστρέψουν οι οικογένειες στα γήπεδα. «Τώρα κρινόμαστε όλοι για την αποφασιστικότητα να βάλουμε τέλος στο χουλιγκανισμό και την εγκληματικότητα μέσα και έξω από τα γήπεδα» ξεκαθάρισε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Η Ελληνική Αστυνομία εντείνει κάθε μέρα πλέον τους ελέγχους, κλείνει τους παράνομους συνδέσμους φιλάθλων. Αναδεικνύει εγκλήματα όπως εμπορία ναρκωτικών οπλοκατοχή και άλλα που έχουν εμφανιστεί σε αυτούς τους συνδέσμους και οδηγεί όλους τους παραβάτες στη δικαιοσύνη. Αλλά δεν φτάνει αυτό, οφείλουμε να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας, πολιτεία και αθλητικοί φορείς για να γυρίσουμε στα γήπεδα οι φίλαθλοι, οι οικογένειες, τα νέα παιδιά χωρίς φόβο».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ