Ελλαδα

Δολοφονία Άλκη: «Εντάξει, τον καθαρίσατε;», φώναζαν οι δράστες

Τι εκτιμά ο Αλέξης Κούγιας για τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη
Το σημείο δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη © Eurokinissi/ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Η μαρτυρία γυναίκας που μένει κοντά στο σημείο του εγκλήματος-Τι υποστηρίζει ο 23χρονος μέσω του δικηγόρου του

Νέα μαρτυρία για τη στιγμή της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού βρέθηκε στο φως της δημοσιότητας. Γυναίκα που μένει κοντά στο σημείο του εγκλήματος υποστηρίζει ότι άκουσε τους δράστες να φωνάζουν: «Εντάξει, τον καθαρίσατε;». 

Η γυναίκα περιέγραψε στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 όλα όσα άκουσε το μοιραίο βράδυ. «Τη φωνή του μες στα αυτιά μου την έχω. Γινόταν μια φασαρία και με το που βγαίνω έξω βλέπω δύο αυτοκίνητα σταματημένα απέναντι. Άτομα με κοντάρια κυνηγάνε τα παιδιά, το ένα το καημένο έτρεξε, το άλλο κρύφτηκε εδώ. Επάνω μένω. Άκουγα τη φωνή του που φώναζε “φτάνει μη με χτυπάτε άλλο μη με χτυπάτε άλλο” και μετά άκουσα τους φίλους του να λένε “άνοιξε τα μάτια σου”. Μετά φώναξαν κάτι αχαρακτήριστοι, “εντάξει; τελειώσατε; τον καθαρίσατε;” Ακόμη μέσα στα αυτιά μου το έχω. Ξέρετε τι είναι να ακούς ένα παιδί να φωνάζει μη με χτυπάτε άλλο;»

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Τι υποστηρίζει ο 23χρονος κατηγορούμενος

Για αύριο, Δευτέρα (7/2) πήρε προθεσμία για να απολογηθεί ο 23χρονος άνδρας που κατηγορείται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. 

Σε δηλώσεις του, ο δικηγόρος του 23χρονου σημειώνει ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες που του απέδωσε ο εισαγγελέας. «Ο εντολέας μου αρνείται τη βασική κατηγορία της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του Άλκη και της παρέας του. Δεν είχε καμία φυσική επαφή με τα θύματα ήταν οδηγός ενός εκ των οχημάτων όμως δεν είχε επαφή με τους παθόντες. Περιμένουμε να ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία η οποία θα είναι μακρά θεωρώ, καθώς υπάρχουν 10 με 12 άτομα που συμμετείχαν. Πρέπει να δούμε την ευθύνη, ενός εκάστου στο τραγικό αυτό περιστατικό». 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη - Κούγιας: Γιατί δεν θα εκδοθεί στην Ελλάδα ο 20χρονος που διέφυγε στην Αλβανία

Ο συνήγορος της οικογένειας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, μιλώντας στο Mega, αναφέρθηκε στις φήμες που ακούγονται για το πλήθος των δραστών, αλλά και τον 20χρονο που διέφυγε στην Αλβανία.

«Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία. Αυτοί εξελίσσονται σε ομάδες που εκβιάζουν τις διοικήσεις ομάδων και μετατρέπονται σε “security”», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας και πρόσθεσε: 

«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών δε συγκεντρώνονται για να αλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν μαχαίρια και στειλιάρια, και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά σε παιδιά. Εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται σε “security” των ομάδων. Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς», υποστήριξε ο ποινικολόγος.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ