Ελλαδα

Τζανάκης: Από Δευτέρα περιμένουμε πάνω από 30.000 κρούσματα

Πότε αναμένεται η κορύφωση της πανδημίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτης με μάσκα στο στολισμένο Σύνταγμα
Πολίτης με μάσκα στο στολισμένο Σύνταγμα © Eurokinissi

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης αποκάλυψε πως δεν θα ήταν απίθανο από Δευτέρα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 30.000.

Σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα θα συνεχίσουν να κινούνται και τις επόμενες ημέρες τα κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας, Νίκο Τζανάκη.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανάκης επεσήμανε πως «με τους ρυθμούς που κινείται η διασπορά δεν θα ήταν απίθανο από Δευτέρα τα κρούσματα να ξεπεράσουν τις 30.000» και συμπλήρωσε:

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα είχαμε πολλά κρούσματα. Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τότε αυτή η πρόβλεψη είχε αιφνιδιάσει, αλλά αποδείχτηκε συντηρητική. Μπορεί να έχουμε παρόμοιες τιμές και τις επόμενες ημέρες».

Πόσα κρούσματα ανήκουν στην μετάλλαξη Όμικρον

Ως προς τη μετάλλαξη Όμικρον ο κ. Τζανάκης επεσήμανε ότι «από τα 21.657 κρούσματα τουλάχιστον τα 5.000 με 6.000 σχετίζονται με τη μετάλλαξη Δέλτα και πλέον με την επικράτηση της Όμικρον όλα μοιάζουν σαν να έχουμε παράλληλα δύο πανδημίες» και συμπλήρωσε:

«Η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ανησυχία προκαλεί και η άνοδος του δείκτη θετικότητας. Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα και εφαρμόσουμε σωστά το ζήτημα που έχει να κάνει με την ατομική μας ευθύνη, τότε νομίζω ότι τα μέτρα μπορούν να είναι αποτελεσματικά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ