Ελλαδα

«Το ιικό φορτίο μειώνεται παντού εκτός από την Κρήτη» (βίντεο)

Ο ρόλος της μετάλλαξης Όμικρον - Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης
Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης © EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Μόνο στην Κρήτη δεν μειώνεται το ιικό φορτίο. Ο ρόλος της μετάλλαξης Όμικρον. Τι αναφέρει ο καθηγητής Νίκος Θωμαΐδης.

Για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρας μας μίλησε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης. Ανέφερε μάλιστα ότι η Κρήτη είναι αυτή τη στιγμή η μόνη περιοχή της Ελλάδας που δεν μειώνεται το επιδημιολογικό φορτίο.

Όπως εκτίμησε ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενδεχομένως στο νησί να υπάρχουν περισσότερες περιπτώσεις της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

Στην Αττική, σύμφωνα τον κ. Θωμαϊδη με καταγράφεται σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα.

Οι αναλύσεις του καθηγητή δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ύφεση του κύματος ενώ οι λεγόμενοι «σκληροί» δείκτες αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν μετά την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο Νίκος Θωμαΐδης προειδοποίησε για το επόμενο διάστημα καθώς από τη μια οι λοιμώξεις αυξάνονται τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου και από την άλλη η Όμικρον φαίνεται πως μεταδίδεται ταχύτατα και δεν λαμβάνει υπόψιν τον εμβολιασμό στην τρέχουσα κατάσταση.

Με την τρίτη δόση εμβολίου σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, αυξάνεται σημαντικά η προστασία και ως προς την Όμικρον και συνεπώς θα πρέπει να «τρέξει» ο εμβολιασμός για να αποφευχθεί οποιαδήποτε επιβάρυνση την επόμενη περίοδο.

Θωμαΐδης: "Μπορεί να έχουμε περισσότερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Κρήτη" | Σήμερα

Κληθείς να σχολιάσει την άποψη του κ. Παυλάκη για κλείσιμο σχολείων και μέτρα στην εστίαση, ο κ. Θωμαΐδης απάντησε ότι είναι πολύ φυσιολογικό να ακούγονται από έναν επιστήμονα της υγείας του διαμετρήματός του κ. Παυλάκη ωστόσο ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πει εάν θα ληφθεί το ένα ή το άλλο μέτρο, καθώς πρέπει να συνυπολογιστούν και άλλες παράμετροι όπως η αγορά αλλά και η συνολική ψυχική υγεία στην κοινωνία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ