Ελλαδα

Παυλάκης για Όμικρον: Να κλείσουν σχολεία και νυχτερινά κέντρα

Με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη «δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολείο με μάσκα για τον κορωνοϊό
Μαθητές σε σχολείο με μάσκα για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιώργος Παυλάκης, μιλώντας για τη μετάλλαξη Όμικρον, ζήτησε να κλείσουν σχολεία και νυχτερινά κέντρα, εκτιμώντας ότι οι νεκροί μπορει να φθάσουν τις 25.000.

Ο Γιώργος Παυλάκης ζήτησε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, ξεκαθαρίζοντας ότι ο συνδυασμός των μεταλλάξεων Όμικρον και Δέλτα (σενάριο υπερμετάλλαξης) μπορεί να σταματήσει μόνο με περιορισμό των κοινωνικών επαφών. Προς αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε να κλείσουν σχολεία και κέντρα διασκέδασης.

Στις δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ σήμερα Πέμπτη (16/12), ο ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης τόνισε: «Αυτήν τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν π.χ. τα σχολεία και να μπουν ορισμένοι περιορισμοί».

«Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο» πρόσθεσε. Όπως είπε, αν κλείσουν τα σχολεία, θα έχουμε 1.500 με 2.000 κρούσματα την ημέρα. «Κάποιος πρέπει να το δει πιο σοβαρά τώρα, με τη γνώση που έχουμε ότι η Όμικρον δεν σταματά με τίποτα» συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είχε ξεκαθαρίσει πως δεν κλείνουν τα σχολεία, υπογραμμίζοντας ότι θα εμβολιάσει άμεσα τον γιο της που είναι 5,5 ετών για κορωνοϊό.

Γιώργος Παυλάκης: Χωρίς νέα μέτρα πριν τα Χριστούγεννα τα κρούσματα κορωνοϊού θα εκτοξευτούν

Και προειδοποίησε ότι όσες κοινωνίες δεν προσπαθήσουν να ανακόψουν τον αριθμό των κρουσμάτων, θα «τιμωρηθούν» από τον ιό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι λάθος να στέλνονται μηνύματα στην κοινωνία ότι «όλα είναι μια χαρά» και πως «θα πάμε όλοι μαζί στην Ερμού να ψωνίσουμε και μετά στα "απόλυτα ρεβεγιόν" και στα χιονοδρομικά να κολλήσουμε».

Ο ερευνητής επεσήμανε ακόμη ότι ο κυριότερος δείκτης για την πορεία της πανδημίας είναι ο αριθμός των κρουσμάτων και όχι οι ΜΕΘ ή οι θάνατοι, καθώς «εκεί το έχουμε χάσει το παιχνίδι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του υπογράμμισε ότι τα κρούσματα είναι σε πτωτική πορεία, ωστόσο αναμένεται «μεγάλο τσουνάμι» τον Ιανουάριο ανάλογα με το πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα φέτος.

Πάνω από 25.000 οι νεκροί στην Ελλάδα - Η πρόβλεψη Παυλάκη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Αφού επανέλαβε ότι η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα είναι κρίσιμη, εκτίμησε ότι οι νεκροί από Covid-19 θα ξεπεράσουν τις 25.000.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, ο Γιώργος Παυλάκης αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, δήλωσε ότι με τη μετάλλαξη Όμικρον δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. «Οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ κατά 90%, αλλά μπορούν να μολυνθούν χωρίς συμπτώματα ή με ελάχιστα και να μεταδίδουν τον ιό σε άλλους» πρόσθεσε.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Γιώργος Παυλάκης είχε κάνει πρόβλεψη για 100 νεκρούς καθημερινά από κορωνοϊό. Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε «μαύρο» ρεκόρ με 130 θανάτους σε ένα 24ωρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ