Ελλαδα

Σε ύφεση η πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα - Μείωση στα κρούσματα

Οι νέες ανακοινώσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Σύνταγμα
Πολίτες με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Σύνταγμα © EUROKINISSI

H live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, τα κρούσματα, την κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία.

Ολοκληρώθηκε η live ενημέρωση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης και η καθηγήτρια παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου παρουσίασαν όλα τα νεότερα για την πανδημία στη χώρα.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 5.523 νέα κρούσματα και 81 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 708. Στη δημοσιότητα δόθηκε και η γεωγραφική κατανομή για τα κρούσματα σήμερα Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι η πανδημία κορωνοϊού στην Ελλάδα παρουσιάζει ύφεση για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα. Όπως είπε, ο κυλιόμενος μέσος όρος κινείται πλέον κάτω από 6.000 κρούσματα/ημέρα. Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι σταθερά στα 37 έτη.

Μείωση παρουσιάζει και η θετικότητα, η οποία κινείται πλέον στο 2,8% (από 4% στις αρχές Νοεμβρίου). Υπενθυμίζεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τις περιοχές όπου ο δείκτης θετικότητας στην Ελλάδα ξεπερνά το 1%.

Η κα Παπαευαγγέλου ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό από τη στιγμή που τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού ξεπερνούν τις 50.000. Όπως είπε, αυξημένα νέα κρούσματα κορωνοϊού παρατηρήθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε Ευρυτανία, Λασίθι, Αργολίδα και Δυτική Αττική. 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής της επανέλαβε πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες για τον κορωνοϊό και να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα είτε για την πρώτη ή για την τρίτη δόση εμβολίου.

«Σημαντικό είναι όλοι να προσέλθουν άμεσα για την τρίτη δόση, ειδικά όσοι είναι άνω των 50. Μέχρι σήμερα, δεν είχαμε κανένα σοβαρό σύμπτωμα από πολίτη που έκανε την τρίτη δόση» τόνισε.

Αναφερόμενη στα κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά, είπε πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες παρατηρήθηκε μείωση των νέων μολύνσεων Covid-19 στην ηλικιακή ομάδα 4 έως 18 ετών.

Γκίκας Μαγιορκίνης: Η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί στην Ελλάδα

Από τη μεριά του ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι παρατηρούνται πτωτικές τάσεις στη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ωστόσο, η πίεση στο ΕΣΥ εξακολουθεί να είναι αυξημένη. «Ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξήθηκε κατά 8%» σημείωσε.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον ξεκαθάρισε ότι αναμένεται να εξαπλωθεί η συγκεκριμένη παραλλαγή στη χώρα το επόμενο χρονικό διάστημα, από τη στιγμή που τα πρώτα κρούσματα έχουν επιβεβαιωθεί.

«Θα πρέπει να θεωρούμε θέμα χρόνου ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο, να συμβεί και εδώ. Η ενισχυτική δόση έχει πολύ σοβαρές πιθανότητες να προσφέρει προστασία από σοβαρά συμπτώματα. Παρατηρήθηκε αύξηση στις νοσηλείες στα νοσοκομεία της Νοτίου Αφρικής, όχι όμως και στους θανάτους» πρόσθεσε.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ