Τα μέτρα που εξετάζονται για καταστήματα και ανεμβολίαστους
Μειώνεται ο αριθμός των πελατών ανά τετραγωνικό
Αναμένοντας τα αποτελέσματα των τελευταίων μέτρων που θεσπίστηκαν προσφάτως, με στόχο τους ανεμβολίαστους πολίτες, η κυβέρνηση εξετάζει μια σειρά νέων μέτρων.
Μια σειρά από νέα μέτρα εξετάζονται από την κυβέρνηση με στόχο την περαιτέρω προστασίας της δημόσιας υγείας αλλά και την ενίσχυση των νοσοκομείων που δέχονται ασφυκτική πίεση από την πανδημία.
Ο αποκλεισμός από την εστίαση και τη διασκέδαση (σε ανοιχτούς χώρους) και καθημερινά τεστ για τις δραστηριότητες τους, είναι μεταξύ των μέτρων που έχουν τεθεί προς εξέταση στην κυβέρνηση αν η πανδημία συνεχίσει την φρενήρη της πορεία.
Βέβαιος θεωρείται ο περιορισμός του αριθμού πελατών στα σούπερ μάρκετ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, με μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, όπως επίσης και η επαναφορά της μάσκας παντού.
«Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν το rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.
Εάν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας και κυρίως αν το Εθνικό Σύστημα Υγείας ξεπεράσει τα όρια του, τότε οι εισηγήσεις που δέχεται η κυβέρνηση είναι να υπάρξουν ακόμη πιο δραστικοί περιορισμοί στις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων, όπως για παράδειγμα η επίδειξη αρνητικού rapid test για είσοδο σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.
Οι ειδικοί έχουν εισηγηθεί ακόμη και μέτρα που αναγκαστικά «ακουμπούν» και τους εμβολιασμένους, όπως ο περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης ως τις 24:00 ή τη 01:00 το πρωί, απαγόρευση ξανά των ορθίων στους χώρους αυτούς και λειτουργία μόνο με καθήμενους σε τραπέζια, απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυκτερινές ώρες αλλά και επαναφορά της τηλεργασίας σε κάποιους τομείς.
Η κυβέρνηση ακούει με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών, ωστόσο σε αυτή τη φάση προκρίνει την πολιτική διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, με το βλέμμα στραμμένο και στην οικονομία.
Οι αποφάσεις για νέα μέτρα αναμένεται να ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα, κι αφού πρώτα υπάρξει μια σαφής εικόνα των μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από το προηγούμενο Σάββατο 6 Νοεμβρίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία έχει λάβει την απόφαση να αυξήσει τις σουίτες από 30 που είναι σήμερα, σε 171
Πότε θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα
Αγρότες και κτηνοτρόφοι αποχώρησαν δηλώνοντας πως ο αγώνας τους συνεχίζεται
Συναγερμός για ισχυρές βροχές και θυελλώδεις νοτιάδες - Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα Δήμοι και Περιφέρειες
Ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι - Πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα
Νεφώσεις και τοπικές βροχές στις περισσότερες περιοχές - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.