Ελλαδα

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κατέρρευσε εκκλησάκι από τη δόνηση

Στον Ξηρόκαμπο Σητείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας από τη δόνηση

Έκδηλες είναι οι πρώτες καταστροφές από τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στην Κρήτη. Μάλιστα, από τον ισχυρό σεισμό, κατέρρευσε και το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηρόκαμπο Σητείας, σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι
Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Κατέρρευσε εκκλησάκι © CretaLive

Σεισμός στην Κρήτη: Στον δρόμο οι κάτοικοι, στις αυλές οι μαθητές

Αναστάτωση επικράτησε στην ανατολική Κρήτη, μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 12:30 με επίκεντρο θαλάσσιο χώρο, νοτιοανατολικά της Ζάκρου, η οποία σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ.

Πολίτες βγήκαν στους δρόμους προκειμένου να βρουν ένα ανοιχτό σημείο για να προστατευθούν, ενώ ακόμη και στο Ηράκλειο διευθυντές των σχολείων, ζήτησαν από τους μαθητές να βγουν από τις αίθουσες.

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ή καταστροφών, χωρίς μέχρι αυτή την ώρα να έχει υπάρξει κάποια καταγεγραμμένη αναφορά.

Λέκκας: Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός 

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, διευκρίνισε πως ο σεισμός προήλθε από ένα «διαφορετικό γεωτεκτονικό πλαίσιο» από εκείνον που έπληξε το Αρκαλοχώρι προ λίγου διαστήματος και είχε καταστροφικές επιπτώσεις.

Ξεκαθάρισε πως ο σεισμός έγινε «έντονα αισθητός σε όλη τη γύρω περιοχή, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες». Επέμεινε, δε, πως ο ένας σεισμός δεν συνδέεται με τον άλλο και ξεκαθάρισε πως θα γνωρίζουμε σύντομα εάν υπήρξαν ζημιές από την ισχυρή δόνηση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ