- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πανεπιστήμια: Με επίδειξη πιστοποιητικού η είσοδος των φοιτητών - Ξεκινούν τα μαθήματα δια ζώσης.
Οι φοιτητές του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ (Πανεπιστημίου Μακεδονίας) επιστρέφουν σήμερα, 11 Οκτωβρίου, στα αμφιθέατρα, καθώς ξεκινούν τα μαθήματα δια ζώσης στα πανεπιστήμια, για πρώτη φορά μετά την πανδημία.
Στην είσοδο κάθε κτιρίου στο ΑΠΘ υπάρχει ένας ελεγκτής του πανεπιστημίου, ο οποίος «σκανάρει» τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης και έπειτα τους επιτρέπει φοιτητές να εισέλθουν στο εκάστοτε τμήμα.
«Είναι πρώτη μέρα, όλα πάνε καλά μέχρι στιγμής. Κάθε φοιτητής έχει μαζί του πιστοποιητικό, δεν υπήρξε κάποιο απρόοπτο», δήλωσε στο thestival ελεγκτής του ΑΠΘ.
Σημειώνεται ότι παρά την κακοκαιρία, φοιτητές γέμισαν και πάλι το πανεπιστήμιο, με την πλειοψηφία να τηρεί τα μέτρα φορώντας μάσκα ακόμα και στους προαύλιους χώρους.
Επιστροφή φοιτητών στο πανεπιστήμιο: Μεγάλη ουρά στο ΠΑΜΑΚ
Παρόμοιο σκηνικό ελέγχων υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με ελεγκτή να ζητάει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης των φοιτητών. Στο ΠΑΜΑΚ βέβαια ο έλεγχος γίνεται στον εξωτερικό χώρο του πανεπιστημίου, σε αντίθεση με το ΑΠΘ, όπου γίνεται στην είσοδο των κτιρίων.
Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας η «ουρά» που σχηματίστηκε στον πεζόδρομο της οδού Εγνατία, έξω από το ΠΑΜΑΚ είναι μεγάλη για τους σπουδαστές.
Η «ουρά» φτάνει μέχρι και την 3ης Σεπτεμβρίου.
Η είσοδος στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πραγματοποιείται από τρία σημεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σημείο υπάρχει η επιγραφή, «Πέρα από το σημείο αυτό, δεν υπάρχει τίποτα να δεις που να αξίζει περισσότερο από τη ζωή»
«Την έπιασαν για να την δείξουν στους γονείς τους» - Η εξουδετέρωση της οβίδας αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρωί της Πέμπτης
Αναστάτωση στο Άγιο Όρος - Εξετάζονται οι μονές για ζημιές
Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος
Μια οβίδα βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Πώς ενισχύουν την αποτρεπτική ισχύ της χώρας μας
«Νιώθω μεγάλη τιμή» δήλωσε η κ. Σοφία
Στα γαλανόλευκα οι δρόμοι της πρωτεύουσας
Συμμετείχαν στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση
Aφιερωμένο στην εθνική μας επέτειο
Παρά το κρύο άνθρωποι κάθε ηλικίας βρίσκονται στους δρόμους κρατώντας ελληνικές σημαίες
Ο καιρός μέχρι τις αρχές Απριλίου
Ένα από τα πιο πολύτιμα κειμήλια της Επανάστασης του 1821
Για λόγους ασφάλειας των μαθητών
Αναλυτικά το ωράριό τους
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Πώς λειτουργούν μετρό και τραμ - Στις 11 η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.