Ελλαδα

Αττική: Αυξήθηκαν και πάλι τα αιωρούμενα μικροσωματίδια

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες - Αναλυτικές οδηγίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιές στην Αττική: Χάρτης με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα
Πυρκαγιές στην Αττική: Χάρτης με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα © influx.chemistry.uoc.gr

Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια αυξήθηκαν και πάλι στην Αττική, καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε, με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών να συνιστά μάσκα.

Τα αιωρούμενα μικροσωματίδια στην Αττική αυξήθηκαν και πάλι, καθώς πυκνός καπνός έχει καλύψει εκ νέου περιοχές στο Λεκανοπέδιο, ενώ μαίνονται τα πύρινα μέτωπα.

Ειδικότερα, αύξηση των επιπέδων των επιβλαβών αιωρούμενων στην ατμόσφαιρα μικροσωματιδίων PM2.5 (λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα) καταγράφεται σχεδόν σε όλο το Λεκανοπέδιο Αττικής, με μεγαλύτερη επιβάρυνση στα Βόρεια και Ανατολικά διαμερίσματα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ).

Το ΕΑΑ καλεί «να κλείσουν οι κάτοικοι τα παράθυρα και τις πόρτες των κατοικιών τους και αν πρέπει να εξέλθουν, να χρησιμοποιούν μάσκες N95, ΚΝ95 ή FFP2, που παρέχουν προστασία από τα σωματίδια PM2.5».

Τα στοιχεία για τα σωματίδια προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Δείτε εδώ σε πραγματικό χρόνο την κατάσταση της ατμόσφαιρας στην περιοχή σας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ