Ελλαδα

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών - Μικροσωματίδια: Οι νέες μετρήσεις

Τι δείχνουν για την Αττική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπνός στην Ακρόπολη από τις δασικές πυρκαγιές στην Αττική
Καπνός στην Ακρόπολη από τις δασικές πυρκαγιές στην Αττική © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα μικροσωματίδια στην Αττική επέστρεψαν εκ νέου σε φυσιολογικά επίπεδα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Νεότερα στοιχεία για τα αιωρούμενα σωματίδια στην Αττική έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Με τις πυρκαγιές στην Αττική να μαίνονται και τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες σε πολλαπλά πύρινα μέτωπα, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ανακοίνωσε το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, ότι υπάρχει πλέον «επιστροφή της ποιότητας της ατμόσφαιρας στο λεκανοπέδιο Αττικής σε φυσιολογικά επίπεδα, όσον αφορά στα επιβλαβή αιωρούμενα σωματίδια PM2.5».

Τα στοιχεία προέρχονται από το δίκτυο αισθητήρων του Ινστιτούτου Ερευνών Περιβάλλοντος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ), που λειτουργεί στο πλαίσιο της Εθνικής Ερευνητικής Υποδομής ΠΑΝΑΚΕΙΑ της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 -  Τι είναι

Τα αιωρούμενα σωματίδια PM2.5 είναι λεπτά εισπνεόμενα σωματίδια, με διάμετρο περί τα 2,5 μικρόμετρα και μικρότερα, τα οποία εντοπίστηκαν σε μεγάλη συγκέντρωση λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών συνιστούσε στους κατοίκους της Αττικής να φορούν μάσκα, όταν βγαίνουν από το σπίτι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ