- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε έκκληση στους πολίτες να μην χρησιμοποιούν υπερβολικά ηλεκτρικό ρεύμα κατά τις ώρες αιχμής.
Έκκληση για περιορισμό της ζήτησης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στη σύσκεψη με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και διοικητικά στελέχη του ΑΔΜΗΕ, του ΔΕΔΔΗΕ και παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας, όπου και συζητήθηκε αναλυτικά η επάρκεια του ηλεκτρικού συστήματος και τα σχέδια αντιμετώπισης που έχουν εκπονηθεί σε περίπτωση που προκύψουν προβλήματα λόγω του καύσωνα.
Ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη τόνισε πως «όπως αντιλαμβάνεστε αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία σημαντική επιβάρυνση του συστήματος καθώς έχει αυξηθεί πολύ η ζήτηση. Ζητάμε όμως και τη βοήθεια των καταναλωτών, όπως είπε και ο Υπουργός, για να μπορέσουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- να περιορίσουμε τη ζήτηση κυρίως τις ώρες αιχμής».
Να σημειωθεί πως ως ώρες αιχμής ορίζονται οι μεσημεριανές ώρες από τη 1 μέχρι τις 3, αλλά κυρίως οι βραδινές ώρες από τις 6 - 7 το απόγευμα μέχρι τις 10 - 11 το βράδυ.
«Αν έπρεπε να το εξηγήσουμε με απλά λόγια είναι εκείνες οι ώρες όπου δυστυχώς, επειδή έχει δύσει ο ήλιος δεν έχουμε στη διάθεσή μας τη σημαντική ενέργεια η οποία παράγεται από τα φωτοβολταϊκά τα οποία έχουμε εγκατεστημένα στη χώρα. Πώς μπορούμε λοιπόν όλοι να βοηθήσουμε αυτήν την προσπάθεια; Με το να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του κλιματιστικού μας σταθερά στους 26 βαθμούς, με το να κλείνουμε -όσο αυτό είναι εφικτό- τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες ειδικά το βράδυ τις ώρες μεταξύ 7 και 10 και να περιορίζουμε όσο γίνεται συνολικά την κατανάλωση. Να κλείνουμε τα φώτα ειδικά εκείνες τις ώρες» σημείωσε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε:
«Έχουμε όπως είπε και ο Υπουργός, ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, ο ρυθμιστής μας (ΡΑΕ), εξετάσει όλα τα πιθανά σενάρια, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και αυτήν την πρόκληση. Και με τη βοήθεια και των καταναλωτών θα τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Η εισαγωγή θα γίνει μέσω γραπτής δοκιμασίας γνώσεων και δεξιοτήτων
Μέχρι σήμερα δεν έχουν αναφερθεί ανεπιθύμητες ενέργειες
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τη διάσωση του 34χρονου που εγκλωβίστηκε στο υποθαλάσσιο σπήλαιο
Παραλίγο να έρθουν στα χέρια οδηγοί ταξί στις απεργιακές κινητοποιήσεις
Από πότε ξεκινά το μεσημέρι και από πότε το βράδυ
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Ποιες περιοχές θα κάνουν παρέλαση με βροχή
Τι ώρα και πότε βγαίνουν και πάλι τα ταξί στην Αθήνα
Επεισόδια πριν την έναρξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.