Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Ένα βήμα πριν την επιβολή μέτρων Μύκονος & Ίος

Ποια έξι νησιά προκαλούν ανησυχία στις αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μύκονος - Επιβολή έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού
Μύκονος - Επιβολή έκτακτων μέτρων για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού © EUROKINISSI/ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ

Η ενημέρωση από Χαρδαλιά, Παπαευαγγέλου, Μαγιορκίνη για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα - Τα νησιά που βρίσκονται προ επιβολής νέων μέτρων.

Στο επιδημιολογικό φορτίο που εντοπίζεται αυξημένο σε ελληνικά νησιά αναφέρθηκε η καθηγήτρια, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει γνωστό ότι Μύκονος και Ίος «φλερτάρουν» με την επιβολή μέτρων

«Το φορτίο στην Επικράτεια παρουσιάζει σταθεροποίηση, αλλά σε υψηλά επίπεδα. Στο 3,26% στην επικράτεια είναι ο δείκτης θετικότητας, ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές ο δείκτης θετικότητας είναι πολύ υψηλότερος. Πιο συγκεκριμένα, στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο. Το ποσοστό των κρουσμάτων από τουρίστες είναι πολύ μικρό και συγκεκριμένα κάτω από το 1%», είπε η κ. Παπαευαγγέλου και συνέχισε αναφερόμενοι στους εμβολιασμούς στην Ελλάδα. 

Ακόμη σημείωσε ότι στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζεται μεγάλη αύξηση των νέων λοιμώξεων, η οποία είναι ανησυχητική. 

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά: Ένα βήμα πριν την επιβολή μέτρων Μύκονος και Ίος

Το «καμπανάκι» έκρουσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για μία σειρά από νησιά στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η Μύκονος και η Ίος βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Ανησυχία προκαλούν στις αρχές έξι ελληνικά νησιά: η Ζάκυνθος, η Τήνος, η Λευκάδα, η Πάρος, η Σαντορίνη και η Ρόδος.

Ακόμη, έγιναν γνωστές οι περιοχές που αλλάζουν κατηγορία στον επιδημιολογικό χάρτη, μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα:

  • Οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κοζάνης, Φλώρινας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Μεσσηνίας και Τήνου, ανεβαίνουν στο επίπεδο 3 (πορτοκαλί).
  • Οι δήμοι Σπετσών, Παξών και Χίου ανεβαίνουν στο επίπεδο 3.
  • Οι ΠΕ Καστοριάς, Ξάνθης και Άρτας ανεβαίνουν στο 2 (κίτρινο)
  • Οι δήμοι Αγκιστρίου, Λήμνου, Ανατ. Σάμου, Δυτ. Σάμου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Καρπάθου, Μεγίστης, Πάτμου και Σύμης ανεβαίνουν στο κίτρινο.
  • Ο δήμοι Λέρου, Μήλου και Σίφνου πέφτουν στο 2 (κίτρινο).
  • Οι ΠΕ Ιωαννίνων και Γρεβενών πέφτουν στο 2.
  • Οι δήμοι Αλοννήσου, Κιμώλου, Λειψών και Σκύρου πέφτουν στο επίπεδο 1 (πράσινο).

Μαγιορκίνης: Αύξηση 25% των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ

Ο επιδημιολόγος, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφέρθηκε σε αύξηση της τάξης του 25%, των εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό στις ΜΕΘ, εντός της τελευταίας εβδομάδας, ενώ παρατηρείται αύξηση των νέων εισαγωγών ασθενών με κορωνοϊό, που υπολογίζονται περισσότερο από 150 τις τελευταίες ημέρες. Σε κάθε περίπτωση παρατηρείται μείωση, της τάξης του 28%, σε ασθενείς που καταλήγουν από τον ιό.

Η επιδημία στην Ευρώπη έδειξε σαφή στοιχεία σταθεροποίησης και προφανώς μικρής συρρίκνωσης κατά 5% στις διαγνώσεις, αλλά με 5% αύξηση σε θανάτους μεσοσταθμικά, την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε ο επιδημιολόγος διευκρινίζοντας πως σημαντική βελτίωση όσον αφορά την πορεία της πανδημίας δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο,  η Ολλανδία και η Δανία ενώ σημαντική επιδείνωση παρατηρούμε σε Γαλλία και Ιταλία.

Eνημέρωση για τον κορωνοϊό από το Υπουργείο Υγείας

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ