- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μύκονος: Σταθεροποιείται η κατάσταση του νησιού
Τι είπε η Αριστοτελία Πελώνη για τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών
Σταθεροποιείται σταδιακά η επιδημιολογική κατάσταση της Μυκόνου, σύμφωνα με την Αριστοτελία Πελώνη.
Προς σταθεροποίηση κινείται η επιδημιολογική κατάσταση της Μυκόνου όπως ανέφερε στην ενημέρωση των συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.
Συγκεκριμένα, σχετικά με την πανδημία και αν ανησυχεί η επιδημιολογική εικόνα και άλλων νησιών εκτός από τη Μύκονο, η κα Πελώνη είπε ότι «η κυβέρνηση αξιολογεί και παρακολουθεί τα στοιχεία και αναλόγως υπάρχουν σημειολογικές παρεμβάσεις». Σημείωσε ότι στη Μύκονο ελήφθησαν περιοριστικά μέτρα στη μεταμεσονύχτια διασκέδαση και τη μουσική τα οποία ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα. «Φαίνεται ότι υπάρχει σταθεροποίηση. Δεν έχω κάτι για κάποιο άλλο νησί», συνέχισε επισημαίνοντας πως πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και κυρίως να σπεύσουμε να εμβολιαστούμε.
Οι κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα
Σε ερώτηση αν θεωρεί υποκινούμενες τις κινητοποιήσεις όπως η χθεσινή στο Σύνταγμα αρνητών του εμβολίου, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει και τον πλέον δύσπιστο να εμβολιαστεί με εκστρατεία πειθούς. «Καλούμε όλους να εμβολιαστούν αναγνωρίζοντας ότι υπάρχει μία μερίδα που έχει τη δική της αντίληψη και δεν θα προστρέξει στον εμβολιασμό. Επιμένουμε να προσπαθούμε πείσουμε τους πιο δύσπιστους ή αυτούς που φοβούνται», πρόσθεσε.
Υποχρεωτικός εμβολιασμός στους εκπαιδευτικούς
Για το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και για τους εκπαιδευτικούς, η κα Πελώνη ανέφερε πως πρόκειται για πολύ σημαντική κατηγορία πολιτών των οποίων ο εμβολιασμός πηγαίνει καλά και είναι περίπου στο 74%. «Ελπίζουμε να ανέβουν κι άλλο τα ποσοστά. Αυτή την περίοδο έχει ανοίξει η συζήτηση πώς θα ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια», συμπλήρωσε.
Απαντώντας σε άλλο ερώτημα για τους εμβολιασμούς των παιδιών άνω των 12 ετών είπε ότι αυτή είναι μία συζήτηση στις τάξεις των επιστημόνων και η κυβέρνηση αναμένει τις εισηγήσεις τους.
Αναφερόμενη στην επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Μύκονο είπε ότι δεν έχει ενημερωθεί για δηλώσεις ή δραστηριότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Νομίζω ότι ο κ. Τσίπρας σπεύδει κάθε φορά σε κάποιο μέρος για να ανακοινώσει κάποια καταστροφή που δεν επέρχεται. Πρόκειται περί αυτού πάλι. Να θυμίσω με την ευκαιρία ότι δεν υπάρχει, ούτε επιβλήθηκε lockdown στη Μύκονο, γιατί υποθέτω ότι αυτή θα είναι η κριτική που θα κάνει ο κ. Τσίπρας. Και καλό θα ήταν να είναι προσεκτικός και να μην δυσφημίζει τη χώρα στο εξωτερικό, ειδικά σε ότι αφορά κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς», υπογράμμισε.
Σε ερώτηση αν προβληματίζει την κυβέρνηση ενδεχόμενο κύμα προσφυγών για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, είπε πως η απόφαση είναι νωπή και ας δούμε πώς θα προχωρήσει η εφαρμογή της. «Σήμερα ψηφίζεται η σχετική διάταξη. Προσβλέπουμε ότι θα σπεύσουν όλοι, όσο το δυνατόν περισσότεροι, και δεν θα χρειάζεται καν να κάνουμε αυτή τη συζήτηση, ειδικά για τις κατηγορίες εκείνες που έρχονται σε επαφή με ιδιαίτερα ευαίσθητους πολίτες», τόνισε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πού θα είναι έντονο το φαινόμενο
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη της πυρόσβεσης
Δηλώθηκε από το πλήρωμα ότι έχει ξεσπάσει φωτιά
Πειθαρχική διαδικασία από τη ΣΤΑΣΥ
Το Περιφερειακό Συμβούλιο άναψε το πράσινο φως για την επικαιροποιημένη μελέτη του έργου
Τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Στο σημείο έχουν σπεύσει 25 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 ελικόπτερα
Το χρονικό της υπόθεσης
Εντοπίστηκε την ώρα που γερανός έβγαζε μεταλλικές βάρκες από τη λίμνη
Διακόπηκε η κυκλοφορία
Υποστηρίζοντας ότι η εκδίκαση επηρεάζει την υπόθεση της σύμβασης 717
Χάρης Δούκας: «Ενισχύουμε τον στόλο της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για ταχύτερες παρεμβάσεις στις γειτονιές»
Ένα σημαντικό μνημείο της Καθολικής παρουσίας στο Αιγαίο
Μία επίσκεψη ταχυδρόμου την εβδομάδα για ολόκληρη περιοχή
Συνελήφθησαν ο υπεύθυνος του καταστήματος και ο πατέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.