- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
12χρονη έσωσε ηλικιωμένο από πνιγμό σε παραλία της Χαλκιδικής
«Ήξερα τι πρέπει να κάνω», δήλωσε η Λεμονιά Σπανού
Λεμονιά Σπανού: Η 12χρονη μαθήτρια που έσωσε τη ζωή ηλικιωμένου σε παραλία της Χαλκιδικής - Οι πρώτες βοήθειες που έδωσε στον άνδρα.
H 12χρονη Λεμονιά Σπανού έσωσε την περασμένη Τετάρτη έναν ηλικιωμένο άνδρα που έχασε τις αισθήσεις του στη θάλασσα, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Χαλκιδικής. Η μαθήτρια έτρεξε κοντά του, χωρίς να φοβηθεί, όπως λέει, και κατάφερε να του σώσει τη ζωή, βάζοντάς τον σε θέση ασφαλείας.
Η 12χρονη, η οποία έχει εκπαιδευτεί στο «Kids save lives» μίλησε στο Mega για τη δική της επέμβαση. «Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ξέρουν πρώτες βοήθειες. Γιατί ακόμα και ένα παιδί μπορεί να σώσει ζωές. Ενημερώθηκα ότι υπάρχει ένας λουόμενος στη θάλασσα ξαπλωμένος. Έτρεξα κατευθείαν γιατί ήξερα ότι μπορώ να βοηθήσω. Δεν φοβήθηκα γιατί έχω εκπαιδευτεί. Ήξερα τι πρέπει να κάνω. Τον έβαλα σε θέση ασφαλείας, για να μην καταπιεί την γλώσσα του. Ευτυχώς, το ασθενοφόρο ήρθε γρήγορα. Ήταν σε καλή κατάσταση, δεν ήταν κάτι σοβαρό».
Όπως δήλωσε ο πατέρας της Λεμονιάς στον τηλεοπτικό σταθμό, η 12χρονη είναι ένα από τα 70.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί στο «Kids save lives» και τόνισε ότι οι πρώτες βοήθειες πρέπει να γίνουν μάθημα στο σχολείο.
Η Λεμονιά Σπανού μιλά τέσσερις ξένες γλώσσες, παίζει πιάνο, σαξόφωνο και είναι πρωταθλήτρια στο τάεκβοντο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ρόλοι που τον έκαναν αγαπητό στο κοινό - Από το «Μάθε παιδί μου γράμματα» μέχρι τη «Λούφα και Παραλλαγή»
Στη μάχη και Τσέχοι πυροσβέστες
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 09:00
Σηκώθηκαν εναέρια μέσα - Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Περιορισμοί σε Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αριστοτέλη τη Δευτέρα - Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου
Σε πλήρη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Σύγκληση συντονιστικών οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης από επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή του Δήμου
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περιγράφει τις ακραίες συνθήκες των τελευταίων ημερών και τα επόμενα βήματα
Περιοριστικά μέτρα ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων επέβαλε το Λιμεναρχείο μέχρι νεωτέρας
Ταχεία επέμβαση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή drone και του Δήμου Αριστοτέλη
Σε υψηλά επίπεδα η κίνηση στο λιμάνι - 81 δρομολόγια προγραμματισμένα για σήμερα
Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες - Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι
«Κλείνει» ο Λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.