Λίμνη Πλαστήρα: Υψώθηκε η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο
Εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821
Τρίκαλα: Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο υψώθηκε στη λίμνη Πλαστήρα.
Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο, μεγέθους 1.500 τ.μ., υψώθηκε πάνω από τη λίμνη Πλαστήρα, με φόντο τα κεντρικά θεσσαλικά 'Αγραφα. Η ανύψωση του αερόστατου με τη σημαία πραγματοποιήθηκε στις 7 μ.μ. από το γήπεδο της Πεζούλας με σκοπό, όπως ανακοινώθηκε, να αναδειχθεί η μεγαλοσύνη της καρδιάς και της ψυχής του Έλληνα και της αγάπης του για την Πατρίδα.
Η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 έγινε το πρωί της Κυριακής στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με συμβολικό αφιέρωμα στη σημαία. Η έναρξη των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα 'Αγραφα, στις 10 Μαΐου 1821, από τον οπλαρχηγό Κώστα Βελή και τελεί υπό την Αιγίδα της «Επιτροπής 2021».
Η πρώτη εκδήλωση αφορούσε την προ-επαναστατική σημαία των Αγράφων, την οποία είχε ο πρώτος γνωστός κλέφτης των Αγράφων, το Μικρό Χορμόπουλου, περί τα 1.650 και για τον εντοπισμό της εργάστηκε επίπονα η Επιτροπή Ιστορίας Δήμου Λίμνης Πλαστήρα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα και άλλους επισήμους και ομιλία του δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτη Νάνου, με θέμα τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων και ακολούθησε πομπή με επικεφαλής την προ- επαναστατική σημαία των Αγράφων μέχρι την ιστορική τοποθεσία «Στεφάνι» Μορφοβουνίου, όπου ο Καραϊσκάκης είχε μόνιμο καραούλι, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των Οθωμανών στο Φανάρι.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eναλλάξ διακοπές κυκλοφορίας σε δεξιά ή αριστερή λωρίδα
Οι βροχές των τελευταίων ημερών αύξησαν σημαντικά τα διαθέσιμα αποθέματα νερού
Δεν κινδυνεύει η ζωή της - Παραμένει στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.