- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Άστατος ο καιρός σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου 2021 - Λασποβροχές
Άνοδος της θερμοκρασίας και έντονη η παρουσία αφρικανικής σκόνης
Ο καιρός σήμερα Σάββατο (17/4) θα έχει άνοδο της θερμοκρασίας και λασποβροχή, σύμφωνα με την πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).
Σύμφωνα με την πρόγνωση από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου 2021, με τοπικές βροχές να προβλέπονται κυρίως στην κεντρική και βόρεια χώρα, ενώ ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε περιοχές στα νότια.
Σημειώνεται ότι ένα 24ωρο νωρίτερα η θερμοκρασία στην Κρήτη έφθασε τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στα βορειοδυτικά σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και τα νότια.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Σάββατο (17/4) θα υπάρξουν κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς λασποβροχές τοπικού χαρακτήρα. Τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας.
Σάββατο (17/4) - Η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά, κυρίως στη Μακεδονία.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.
Ανεμοι: Στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 22 και στα βόρεια έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι στα νότια οι βροχές θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Από το μεσημέρι σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Από νωρίς το απόγευμα στα δυτικά, σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνές με ασθενείς τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 7 και γρήγορα 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τι καιρό θα κάνει σήμερα Σάββατο 17 Απριλίου 2021 σε Αττική και Θεσσαλονίκη
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από νωρίς το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις, με ασθενείς τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Πότε θα περιοριστούν οι βροχές
Η ανάρτησή του στο Facebook
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.