- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κρήτη:Πώς έγινε το «θαύμα» με το 2χρονο παιδί που έπεσε σε βαρέλι
Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο
Κρήτη: Το δίχρονο παιδί που είχε πέσει σε βαρέλι, παρουσίασε σφυγμό ενώ είχε δηλωθεί νεκρό - Το χρονικό της επαναφοράς του στη ζωή.
Ανθρώπινο χέρι βρίσκεται πίσω από το «θαύμα» με την ανάκτηση σφυγμού μετά από ώρες στο 2χρονο παιδί που είχε δηλωθεί νεκρό από πνιγμό εξαιτίας πτώσης του σε βαρέλι με νερό. Οι προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας, Χάρακα, σε συνδυασμό με την ισχυρή θέληση και την επιμονή της γιατρού του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το μικρό αγοράκι για να το μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ είναι οι κυρίαρχες αιτίες που επανήλθε στη ζωή το 2χρονο παιδί.
Το τραγικό συμβάν
Όλα συνέβησαν χθες νωρίς το απόγευμα όταν το άτυχο παιδί την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο στη γειτονιά του σπιτιού του ξεφεύγει της προσοχής της οικογένειάς του στη Λιγόρτυνο του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Λίγη ώρα μετά χάνονται τα ίχνη του με τους γονείς και τους συγγενείς του να το ψάχνουν εναγωνίως.
Το 2χρονο αγόρι, που αποτελεί το τρίτο παιδί της οικογένειας, εντοπίζεται χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.
Το χρονικό της επαναφοράς του στη ζωή
Οι γονείς μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας, Χάρακα, όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκινούν τις διαδικασίες της επαναφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο.
Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.
Ξεκινούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να πάει να παραλάβει τη σορό του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ.
Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με την γιατρό, ξεκινούν για το Κέντρο Υγείας.
Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 8 το βράδυ. Χαρακτηριστικά όπως ειπώθηκε στο cretapost άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.
Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημερώνουν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη.
Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπιστώνει πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνει ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νεές προσπάθειες ανάνηψης.
Από τις πρώτες μαλλάξεις που έκανε το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120.
Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.
Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο
Το παιδί έφτασε στις 9.30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή. Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.
Από τη πρώτη στιγμή έχει δηλωθεί πως η κατάσταση της υγείας του 2χρονου αγοριού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.
Πηγή: Cretapost.gr
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ρόλοι που τον έκαναν αγαπητό στο κοινό - Από το «Μάθε παιδί μου γράμματα» μέχρι τη «Λούφα και Παραλλαγή»
Στη μάχη και Τσέχοι πυροσβέστες
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις
Η διαδικασία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 09:00
Σηκώθηκαν εναέρια μέσα - Στο σημείο δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Περιορισμοί σε Κασσάνδρα, Σιθωνία και Αριστοτέλη τη Δευτέρα - Πρόστιμο 300 ευρώ στους παραβάτες
Άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή υδροφόρων του Δήμου
Σε πλήρη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός - Σύγκληση συντονιστικών οργάνων σε Δήμους και Περιφέρειες
Σε εξέλιξη οι προσπάθειες κατάσβεσης από επίγειες και εναέριες δυνάμεις με τη συνδρομή του Δήμου
Σε αυξημένη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός - Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περιγράφει τις ακραίες συνθήκες των τελευταίων ημερών και τα επόμενα βήματα
Περιοριστικά μέτρα ασφαλείας σε ακτίνα 100 μέτρων επέβαλε το Λιμεναρχείο μέχρι νεωτέρας
Ταχεία επέμβαση της Πυροσβεστικής με τη συνδρομή drone και του Δήμου Αριστοτέλη
Σε υψηλά επίπεδα η κίνηση στο λιμάνι - 81 δρομολόγια προγραμματισμένα για σήμερα
Σε πλήρη κινητοποίηση τίθεται ο Εθνικός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας
Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες - Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο
Πότε θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι
«Κλείνει» ο Λόφος Φινόπουλου από σήμερα τα μεσάνυχτα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.