Ελλαδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: «Όχι» από το ΣτΕ στο αίτημά του

Για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα μπλόκαρε την απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Αρνητική ήταν η απάντηση του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να «παγώσει» η απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων του Δημήτρη Κουφοντίνα για έκδοση προσωρινής διαταγής, που θα μπλόκαρε την απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Το αίτημα των συνηγόρων του Κουφοντίνα απορρίφθηκε με το σκεπτικό, ότι το ΣτΕ δεν έχει αρμοδιότητα, από την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, Ειρήνη Μαίρη Σάρπ.

Όσον αφορά στην αίτηση για τη νομιμότητα ή μη της μεταγωγής του, η εκδίκαση της προσδιορίστηκε στις 2 Απριλίου στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλος, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα εξεταστεί και το αίτημα αναστολής που έχει υποβάλλει ο Κουφοντίνας.

Τι ζητούσε η πλευρά Κουφοντίνα

Στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο προσέφυγε ο Δημήτρης Κουφοντίνας μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, το οποίο απέρριψε το αίτημά του να ακύρωση της απόφασης μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης με την οποία απορρίφθηκε το δεύτερο αίτημα Κουφοντίνα, ο δρόμος της δικαιοσύνης παραμένει ανοικτός, καθώς υποδεικνύεται ως αρμόδιο δικαστήριο το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Με την αίτηση στο ΣτΕ, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής, με την οποία να «παγώνει» η απόφαση μεταγωγής στο Δομοκό, την ακύρωση της σχετικής απόφασης της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, και την αναστολή στην ισχύ της εν λόγω απόφασης.

Ειδικότερα, υποστηρίζεται ότι η επίμαχη απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στις φυλακές του Δομικού είναι παράνομη και επιπλέον αντισυνταγματική (νόμος 4760 του 2020).

Κούρτοβικ: Δεν θα μπορούσε πρωτοβάθμιο περιφερειακό δικαστήριο να ανατρέψει πολιτική απόφαση

Την απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, σχολίασε η δικηγόρος του, Ιωάννα Κούρτοβικ. «Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι είναι αδύνατη η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη, γιατί δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις. Έτσι κι αλλιώς δε θα μπορούσε ένα πρωτοβάθμιο δικαστήριο περιφερειακής πόλης να ανατρέψει απόφαση της κεντρικής πολιτικής σκηνής», ανέφερε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ