Ελλαδα

Ισθμός Κορίνθου: Πτώση χωμάτινου όγκου στη διώρυγα (video)

Ένα πλοίο προσάραξε σε αβαθή νερά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισθμός Κορίνθου
Ισθμός Κορίνθου © Korinthostv.gr

Όγκος χώματος έπεσε στη διώρυγα της Κορίνθου το πρωί της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου 2020.

Ένας όγκος χώματος έπεσε στη διώρυγα της Κορίνθου σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020, έχοντας ως αποτέλεσμα να προσαράξει σε αβαθή νερά ένα πλοίο.

Όπως αναφέρει η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διώρυγα, η κατάπτωση σημειώθηκε «λόγω μη προβλεπόμενων γεωλογικών συνθηκών», ενώ βεβαιώνει ότι «οι εργασίες αποκατάστασης του βάθους ξεκίνησαν άμεσα και θα εκτελούνται επί 24ώρου βάσεως έως ότου απομακρυνθούν περί τα 700 κυβικά υλικού».

Το περιστατικό συνέβη στη μεταλλική γέφυρας του βιολογικού καθαρισμού στα 900 μέτρα περίπου από τη είσοδο της Ποσειδωνίας ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να αποκολληθεί.

Οι εργασίες αποκατάστασης εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν αύριο, Σάββατο 14 Νοεμβρίου, κατά τις απογευματινές ώρες όπου θα ξεκινήσει και πάλι κανονικά η λειτουργία της διώρυγας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Μάλιστα, όπως αναδεικνύει βίντεο της ιστοσελίδας korinthostv.gr ένα φορτηγό πλοίο προσάραξε σήμερα το πρωί σε αβαθή νερά λόγω της κατάπτωσης των χωμάτινων όγκων. Το πλοίο είχε κατεύθυνση από τον Σαρωνικό προς τον Κορινθιακό κόλπο.

Προσάραξε στα αβαθή φορτηγό πλοίο στο κανάλι του Ισθμού

Προσάραξε στα αβαθή φορτηγό πλοίο στο κανάλι του Ισθμού

Προσάραξε στα αβαθή φορτηγό πλοίο στο κανάλι του Ισθμού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ