- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Χίος: Πολιτικό άσυλο ζητούν 26 Τούρκοι που αποβιβάστηκαν στο νησί
Δήλωσαν διωκόμενοι από την κυβέρνηση Ερντογάν
26 Τούρκοι επιχείρησαν να αποβιβαστούν στη Χίο με τουρκικά αλιευτικά στα οποία είχαν υψώσει ελληνική σημαία.
Στη Χίο κατέφυγαν 26 Τούρκοι πολίτες προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, δηλώνοντας διωκόμενοι από την κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι Τούρκοι προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας politischios.gr, χρησιμοποίησαν μικρά αλιευτικά σκάφη, στα οποία ύψωσαν την Ελληνική Σημαία με αποτέλεσμα να καταφέρουν να φθάσουν ανοιχτά της περιοχής της Αγίας Ερμιόνης οπότε και έγιναν αντιληπτοί από σκάφη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Μάλιστα 2 από αυτούς, γνωρίζοντας τη διαδικασία, προσπάθησαν με τη χρήση τρυπανιού να ανοίξουν τρύπες στα σκάφη για να προκληθεί ναυάγιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν λίγη ώρα αργότερα.
Οι 24 από αυτούς, ανάμεσά τους και παιδιά, οδηγήθηκαν στη δομή καραντίνας στη Λευκωνιά και οι 2 στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.
Σε όλους επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο των 5.000 ευρώ και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην Κρήτη έπεσε το νερό που πέφτει όλη τη χρονιά στην Αθήνα
Τεχνικό πρόβλημα στην IC56
Η πρωτοβουλία του Γρηγόρη Δημητριάδη ανταποκρίθηκε σε αίτημα του σχολείου — Τον Ιούνιο είχαν προηγηθεί δωρεές βιβλίων και εξοπλισμού σε δύο γυμνάσια της Ξάνθης
Τι αναφέρει ο ιδιοκτήτης
Σαρωτικό το πέρασμα της κακοκαιρίας
Επενδύσεις άνω των 700 εκατ. ευρώ
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το Λιμενικό συνιστά στους επιβάτες να επικοινωνούν με τις ναυτιλιακές εταιρείες πριν τη μετάβασή τους στα λιμάνια
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο
Κατά 56.223 άτομα μίκρυνε περαιτέρω ο πληθυσμός της χώρας πέρυσι
Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρμόδιες υπηρεσίες για τροχονομικές παραβάσεις
Νερό, λάσπη και χώματα κάλυψαν δρόμους και αυλές σπιτιών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναζητείται ένας άνδρας
Το 46,6% των κατοίκων της χώρας δηλώνει ότι δεν αντέχει οικονομικά μία εβδομάδα διακοπών, έναντι 27,5% στην ΕΕ. Τα δεδομένα της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν τι κάνει όποιος τελικά φεύγει για διακοπές.
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το μέτρο τίθεται σε εφαρμογή στη συγκεκριμένη γεωγραφική ζώνη.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.