- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Επιστρέφουν στις υπηρεσίες τους οι δημόσιοι υπάλληλοι
Πώς θα λειτουργούν oι φορείς από τη Δευτέρα
Άρση μέτρων : Πώς θα λειτουργεί το Δημόσιο από τη Δευτέρα 11 Μαΐου
Επιστρέφει σταδιακά η κανονικότητα στους περισσότερους τομείς που είχε ανασταλεί η λειτουργία τους λόγω κορωνοϊού, μεταξύ των οποίων και πολλών υπηρεσιών του δημοσίου. Καθώς προχωράει η άρση των περιοριστικών μέτρων, από τη Δευτέρα 11 Μαΐου, θα επιστρέψει το 70% των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία του, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Οι λεπτομέρειες για την σταδιακή επιστροφή των δημοσίων υπαλλήλων στην εργασία τους περιλαμβάνονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε σήμερα.
Συγκεκριμένα, η αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων στην Υπηρεσία δύναται να ανέρχεται στο 70%. Το ποσοστό αυτό διευκρινίζεται ότι υπολογίζεται βάσει των δυνάμενων να παρέχουν εργασία εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία, υπολογιζομένου του ποσοστού αυτού σε επίπεδο Διεύθυνσης ή Γενικής Διεύθυνσης ώστε να εξασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση η λειτουργία της Διεύθυνσης ή της Γενικής Διεύθυνσης, αλλά και η υγεία των εργαζομένων.
Σε περίπτωση που βάσει των αρμοδιοτήτων κάθε Υπηρεσίας, αλλά και κάθε οργανικής μονάδας, απαιτείται και δύναται να προσέρχεται ακόμα και το 100% των υπαλλήλων, αυτό είναι επιτρεπτό, υπό την προϋπόθεση διασφάλισης των κανόνων προστασίας της υγείας, ιδίως η τήρηση της αποστάσεως μεταξύ των εργαζομένων τουλάχιστον 1,5 μέτρου.
Για την επίτευξη του σκοπού αυτού και δεδομένων των συνεπειών της κρίσης του κοροναϊού, κατά τον προγραμματισμό του πλάνου εργασιών κάθε Υπηρεσίας, θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα εξής: α) Το αντικείμενο – αρμοδιότητες κάθε οργανικής μονάδας. β) Η προτεραιοποίηση των αρμοδιοτήτων αυτών που πρέπει να εκτελούνται άμεσα προς εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά και του δημοσίου συμφέροντος. γ) Η διαχείριση των ανθρωπίνων πόρων εκάστης υπηρεσίας προκειμένου να καθίσταται ασφαλής η προσέλευσή τους στην Υπηρεσία, αλλά και η παροχή αυτοπρόσωπης εργασίας στην Υπηρεσία με όρους υγιεινής και ασφάλειας.
Επίσης, εξακολουθεί να τηρείται ο καταμερισμός της προσέλευσης των υπαλλήλων σε τρία διακριτά ωράρια προσέλευσης (7.00-8.00 και 9.00), με στόχο να αποφεύγεται ο συνωστισμός των μετακινούμενων υπαλλήλων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στις περιπτώσεις που οι υπάλληλοι προσέρχονται στην Υπηρεσία είτε με ιδιωτικής χρήσεως μέσο μεταφοράς είτε με τα πόδια, δύνανται να διατηρήσουν το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης που έχουν δηλώσει, σύμφωνα με τις πάγιες κείμενες διατάξεις. Ωστόσο θα πρέπει να ενημερώσουν σχετικώς την αρμόδια Διεύθυνση Προσωπικού προκειμένου να δύναται εκείνη με τη σειρά της να προβεί στην κατάρτιση ενός ορθολογικού σύμφωνα με τα ανωτέρω πλάνου εργασιών.
Παράλληλα, οι υπηρεσίες προσωπικού σε εβδομαδιαία βάση θα προγραμματίζουν την εκ περιτροπής παρεχόμενη εργασία εκ μέρους των υπαλλήλων, αρχής γενομένης από την προσεχή εβδομάδα, ενώ οι πολίτες θα εξακολουθήσουν να προσέρχονται στις δημόσιες υπηρεσίες μόνο κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης (ραντεβού).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.